Liverpool slo Arsenal

Scoret rett før slutt.

(Dagbladet.no) Liverpool-Arsenal 1-0 (0-0): Søndag uttalte Rafael Benitez at den neste tidagersperioden ville bli avgjørende for lagets videre sesong.


Da tenkte Liverpool-manageren selvfølgelig på de forestående storkampene mot Arsenal, Manchester United og Benfica i henholdsvis ligaen, FA-cupen og Champions League.

God start på «skjebneuka»

I kveld gikk den første av «skjebnekampene» av stabelen, og de røde fikk en god start: Liverpool var både best spille- og sjansemessig.

Uttellingen sto derimot ikke i stil, og kaptein Steven Gerrard klarte også å brenne et straffespark.

At akkurat det skjedde, var for øvrig like greit, for straffen var av det billig idømte slaget av dommer Graham Poll.

Riise på hugget

Men mot slutten satte Liverpool i en storoffensiv, som blant annet innebar et av flere skumle langskudd fra John Arne Riise.

MÅL: Rett før slutt dukket Luis Garcia opp på en retur. Dermed ble det 1-0-seier til Liverpool. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix
MÅL: Rett før slutt dukket Luis Garcia opp på en retur. Dermed ble det 1-0-seier til Liverpool. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix Vis mer


Likevel var det ikke før innbytter Dietmar Hamann fyrte løs at det virkelig løsnet for hjemmelaget. Arsenal-målvakt Jens Lehmann måtte gi retur, og der var en annen innbytter, Luis Garcia, på plass for å sette ballen i mål.

Med dette tapet er Arsenal 10 poeng bak Liverpool på tabellen, og avstanden opp til London-rivalen Tottenham er fire poeng. Seierherrene sikret seg på sin side et godt grep om tabellens topp-tre.

SKANDINAVISK MØTE: John Arne Riise, Liverpool, og Fredrik Ljungberg, Arsenal.