DERBYGLEDE: Andy Carroll feirer 1-0-scoringen sammen med innbytter Steven Gerrard. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
DERBYGLEDE: Andy Carroll feirer 1-0-scoringen sammen med innbytter Steven Gerrard. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

Liverpool slo Everton etter tvilsom utvisning

- Det ødela kampen, sier Moyes.


(Dagbladet): Everton - Liverpool 0-2.

Liverpool vant til slutt en helt fortjent seier etter å ha dominert sesongens første oppgjør mot byrivalen Everton.

Men i den blå delen av byen vil det garantert diskuteres hva som kunne skjedd om Everton hadde fått fullføre kampen med fullt lag.

For utvisningen av Jack Rodwell var av slaget som vil bli diskutert høylydt i en stund framover.

- Jeg synes det ødela kampen. Det er mange spørsmål som stilles rundt derbyer, taklinger og utvisninger, men dette skyldtes ikke en stygg takling. Jeg ville ha vært skuffet om det hadde blitt frispark, og om han hadde gitt gult kort, ville du ha sagt «hva var det for»? sier Everton-manager David Moyes ifølge Sporting Life.

- Tøff kamp ble tøffere Men med ti mann klarte ikke Everton å stå imot Liverpool, som vant til tross for et misbrukt straffespark.

- Det ville vært vært vanskelig å spille mot Liverpool med elleve mot elleve. Det var en skikkelig tøff kamp for oss, og den ble enda tøffere. Jeg tror ingen i denne verden mener det var rødt kort, men det er en sånn ting vi bare må godta at var feil og gå videre. Jeg vet ikke om vi kan levere protest på det røde kortet.

Det vil trolig være vanskelig for Everton å nå fram med en anke så lenge dommer Martin Atkinson sto rett ved siden av situasjonen og så hva som skjedde.

Store sjanser tidlig Merseyside-derbyet ble akkurat så innholdsrikt som seg hør og bør i et av Englands mest klassiske lokaloppgjør.

Det var ikke veldig mange store sjanser, men lagene hadde hver sin store etter omkring ti minutter. Først hadde Luis Suarez en sjanse med hodet fra fem meters hold, men nikket rett på Tim Howard.

Så kontret Everton, og Tim Cahill fikk ballen på hodet. Ikke like godt plassert som Suarez, men med sin fantastiske hodestyrke klarte likevel australieren å sette Pepe Reina på en stor prøve.

Diskutabel utvisning Midtveis i omgangen ble Jack Rodwell tildelt et svært diskutabelt rødt kort. Everton-spilleren taklet Suarez.

LUFTETUR: Jack Rodwell ble utvist for denne fellingen av Luis Suarez. Dommer Martin Atkinson var i alle fall tett på situasjonen.Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
LUFTETUR: Jack Rodwell ble utvist for denne fellingen av Luis Suarez. Dommer Martin Atkinson var i alle fall tett på situasjonen.Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer

Han traff rent på ballen, uten strakt bein og knottene først. Kneet hans traff imidlertid standfoten til Suarez, som hoppet til værs og skrek. Dommer Martin Atkinson dro fram det røde kortet direkte og reduserte Everton til ti mann.

Det var mindre å diskutere da Phil Jagielka felte Suarez rett innenfor 16-meterhjørnet like før full tid i første omgang. Men straffesparket fra Dirk Kuyt var løst, og Tim Howard fikk hele hånda bak ballen nede ved stolperota og reddet.

På overtid i første omgang sendte Charlie Adam en suser av et langskudd i tverrliggeren.

Carroll og Suarez scoret Med én mann mer hadde Liverpool kontroll på kampen i andre omgang. Uttellingen kom etter drøye 70 spilte minutter: Innbytter Craig Bellamy spilte fram Jose Enrique på venstresida, Dirk Kuyt dukket under innlegget som dermed gikk rett til Andy Carroll. Spissen, som ikke hadde markert seg stort fram til det, banket inn ledermålet.

Ti minutter seinere doblet Luis Suarez ledelsen etter rot i Everton-forvaret. Leighton Baines og Sylvain Distin gikk i veien for hverandre, og resultatet ble at sistnevnte klarerte rett i kroppen på Liverpool-spissen som enkelt kunne sette inn 2-0 til gjestene.

REDDET STRAFFE: Everton-keeper Tim Howard jubler etter en flott redning av straffesparket til Dirk Kuyt. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
REDDET STRAFFE: Everton-keeper Tim Howard jubler etter en flott redning av straffesparket til Dirk Kuyt. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix Vis mer