Opphetet debatt etter Berge-scoring da Liverpool snudde kampen

Liverpool slo tilbake etter Berge-mål

Sander Berge scoret på Anfield, men Liverpool hevet seg og snudde kampen.

SCORET PÅ ANFIELD: Sander Berge. Foto: NTB Scanpix
SCORET PÅ ANFIELD: Sander Berge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Sheffield United

Sander Berge (22) grep sjansen han fikk fra start borte mot Liverpool og sendte Sheffield United i ledelsen på Anfield etter bare 13 minutter.

Oliver McBurnie ble felt av Fabinho, og dommeren ga Sheffield United frispark fra 17 meter. VAR grep imidlertid inn og omgjorde avgjørelsen fra frispark til straffespark.

Straffeansvaret ble noe overraskende gitt til Sander Berge, som overlistet Liverpools stjernekeeper Alisson og scoret sikkert mot forrige sesongs ligamestere.

- En skam

I etterkant av den omdiskuterte avgjørelsen fremkom opplysningene, presentert av TV-reporter Matt Critchley, om at VAR angivelig skal bare ha sjekket hvor forseelsen skjedde, men ikke om forseelsen faktisk var en ulovlig overtredelse som kvalifiserer til straffespark.

Opplysningene skaper forargelse hos flere aktører i England.

- Det er en skam, mener blant annet The Athletic' anerkjente journalist James Pearce.

- Hva er egentlig poenget hvis ikke VAR sjekker om det har skjedd en forseelse? spør han oppgitt på Twitter - og får støtte fra en rekke hold.

Slo tilbake

Fire minutter før pause utliknet imidlertid Liverpool.

Jordan Hendersons innlegg fant Sadio Mané, hvis heading ble reddet av Aaron Ramsdale. Returen snappet imidlertid Roberto Firmino opp og utliknet til 1-1.

SLO TILBAKE: Liverpool snudde kampen. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Liverpool snudde kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAR grep inn igjen i vertenes disfavør og annullerte Liverpools praktscoring etter 63 minutter da Trent Alexander-Arnold fant Mohamed Salah i bakrommet.

Storscoreren trikset ballen videre i mål på vakkert vis, men scoringen ble ikke stående grunnet marginal offside.

Liverpool fikk imidlertid 2-1-scoringen like etter da Mané fant Diego Jota, som headet ballen i nettet bak Ramsdale. Dermed var kampen snudd.

Oppgjøret levde helt inn til siste sekund, men Sheffield United klarte ikke å slå tilbake. I stedet var Salah nærmest kampens fjerde scoring, men denne lørdagskvelden var preget av stang ut for egypteren.

Liverpool sikret tre poeng og er oppe i like mange poeng som serieleder Everton med én kamp mer spilt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer