Liverpool slo ut Leeds

Liverpool scoret to ganger i sluttminuttene, og sendte Leeds ut av FA-cupen med en noe heldig 2-0 seier på Elland Road. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

 • Bakke drømmer om cupfinale

  Leeds dominerte fra start til mål, men klarte ikke å sette ballen i mål til tross for et utall sjanser. Både Mark Viduka og Robbie Keane misset alene med keeper, mens Liverpools forsvar to ganger måtte redde på målstreken - en gang fra Eirik Bakke. I tillegg ble Lee Bowyer muligens snytt for et straffespark på stillingen 0-1.
  - Jeg ble lagt ned, men dommeren så vel ikke hva som skjedde, sier Bowyer til Skysports.

  Innbytterne avgjorde


  Isteden gikk det som det ofte gjør i fotball - Liverpool kontret og scoret på sine to eneste sjanser i kampen. Sentralt sto innbytterne Nick Barmby og Emile Heskey.

  Etter 87 minutter sendte en umarkert Robbie Fowler kula i insida av stanga, men returen plasserte Barmby mellom keeper Martin og stanga.
  - Det var skrått hold, og jeg var ikke sikker på å score. Heldigvis gikk den inn, sa en lettet Barmby etter kampen.

  Fowler best


  På overtid sendte Heskey Liverpool-fansen til himmels med en suser i krysset. Forarbeid var av den glimrende sorten med Barmby og Fowler i hovedrollen igjen. Fowler, som av Skysports ble kåret til banens beste sier:
  - Det ver deilig å gjøre en god kamp igjen. Seier var over all forventning. Vi var nok noe heldige og ville vært fornøyde med uavgjort.

  Dermed er Liverpool videre til femte runde av FA-cupen, mens Leeds må konsentrere seg om å bedre enn fortsatt svak ligaplassering.

BANENS BESTE: Robbie Fowler var innvolvert i begge scoringene til Liverpool.
STRAFFE?: Gary McAllister hektet Lee Bowyer i feltet. Dommeren vinket spillet videre.