SIKKER MED HODET: Roberto Firmino stanget inn 1-0 fra kloss hold. Ben Foster var sjanseløs. Foto: NTB Scanpix/ AFP / Justin TALLIS
SIKKER MED HODET: Roberto Firmino stanget inn 1-0 fra kloss hold. Ben Foster var sjanseløs. Foto: NTB Scanpix/ AFP / Justin TALLISVis mer

Premier League:

Liverpool slo West Bromwich med Pulis' eget supervåpen

Firmino avgjorde etter dødball.

(Dagbladet): West Bromwich - Liverpool 0-1.

Det var mye snakk om det Tony Pilus-monterte hjemmelagets styrke på dødballer før kampen i formiddag, sånn sett var det vel passende at Liverpool fikk vinnermålet over West Bromwich etter en fast situasjon.

Roberto Firmino satte inn scoringen med hodet sitt helt på tampen av første omgang, og sørget for at Liverpool holder koken i kampen om de viktige Champions League-plassene.

- Det var en sterk seier mot et lag som er vanskelig å spille mot. Vi tok tre poeng og forsvarte oss godt. Vi burde kanskje avgjort kampen tidligere, men vi er fornøyde med at vi jobber det inn, sier kaptein James Milner, ifølge BBC.

Bommet på ballen

West Brom så kvikke ut det første kvarteret, skapte småfarligheter foran Simon Mignolet, men etter hvert jobbet Liverpool seg inn i kampen.

Både Roberto Firmino og Philippe Coutinho var tilbake i startoppstillingen etter en kamps hvile, og begge var nyttige for de røde framover på banen.

Hjemmelaget fikk likevel den største sjansen før noen traff nettet før pause, da Nacer Chadli bommet på ballen helt alene på bakre stolpe etter et fint lobbet innlegg. Det så dumt ut der og da, men muligens var det en Liverpool-lugg som forstyrret ham akkurat nok i det tilfellet.

Hode til hode

Liverpool tok i stedet ledelsen på best/verst mulig tidspunkt, i siste minutt før pause.

Lucas Leiva stusset et frispark fra høyre bakover i feltet, der Roberto Firmino hadde brøytet seg vei i duell med en WBA-forsvarer.

Fra kloss hold gjorde brasilianeren ingen feil, og styrte enkelt inn ledermålet.

Andre omgang ble omtrent like grå som påskeværet i vest-Midlands, men Liverpool kunne og skulle ha doblet ledelsen da James Milner skjøt metervis over helt alene på bakre stolpe tidlig etter hvilen.

En god Simon Mignolet stoppet det West Bromwich klarte å skape på tampen, selv da kollega Ben Foster løp rundt som en galning inne på bortelagets banehalvdel i overtidsminuttene.

Liverpool har dermed 66 poeng etter 33 kamper, fem poeng mindre enn Tottenham på andreplass etter 32.

KLARTE SEG BRA: Liverpool-keeper Simon Mignolet. Foto: NTB Scanpix/AFP  / Justin TALLIS
KLARTE SEG BRA: Liverpool-keeper Simon Mignolet. Foto: NTB Scanpix/AFP  / Justin TALLIS Vis mer