Liverpool sløste seg ut av Champions League-kampen

Robin van Persie viste hvordan det skulle gjøres på Anfield.

(AP Photo/Scott Heppell)
(AP Photo/Scott Heppell)Vis mer

(Dagbladet): Liverpool - Arsenal 1-2.

Liverpool spilte lørdag sin 13. hjemmekamp i årets Premier League-sesong. Åtte av de foregående hadde endt uavgjort. I dag kom det første tapet. Sannsynligvis markerte oppgjøret mot Arsenal også et endelig farvel til drømmen om Champions League-spill neste sesong.

Det kan de helrøde først og fremst takke seg selv for. Laget misbruker nemlig altfor mange målsjanser på eget gress til at de kan holde tritt med sine nærmeste rivaler i kampen om den viktige fjerdeplassen. Nå har toget sannsynligvis forlatt perrongen for tredje år på rad.

- Vi spilte mye fantastisk fotball, men sitter tomhendte igjen. Resultatet gir ikke riktig bilde av kampen, men vi ble staffet for ikke å score nok mål, sier en skuffet Kenny Dalglish.

Strålende Suarez - klønete Koscielny Mot Arsenal framsto Liverpool som enda mer sløsende enn tidligere, og særlig før hvilen, da en eminent Luis Suarez var et konstant uromoment og gjorde absolutt alt annet enn å score.

Uruguayaneren terroriserte Arsenal-forsvaret i samfulle 45 minutter, og etter 17 minutter skaffet han Liverpool en gyllen mulighet til å ta ledelsen da han kombinerte seg fri og ble tatt av Wojciech Szczesny.

Straffespark er imidlertid ikke ensbetydende med scoring for Liverpool anno 2012, i hvert fall ikke da Dirk Kuyt sendte i vei et svakt forsøk som Szczesny avverget. Deretter fulgte polakken opp med en redning på returen som er av den typen som finner veien til årskavalkader.

Betegnende nok måtte Liverpool ha Arsenals hjelp for å score i en kamp hvor de dominerte sjansestatistikken fullstendig. Fem minutter etter Kuyts mislykkede forsøk fra 11 meter, klønet Laurent Koscielny det veldig til for både seg og lagkameratene på et innlegg fra Stewart Downing.

Selvmålet var av den komiske sorten, og franskmannens andre for året.

Stolpen i veien Liverpool fortsatte å kverne på, og Arsenal hadde knapt tatt avspark før Luis Suarez var på ferde igjen. Jordan Henderson tvang fram en retur fra Szczesny som havnet hos Liverpools nummer sju.

Med all verdens tid på seg, skulle han bare sette ballen i det åpne målet, men traff i stedet stolpen, som så altfor mange ganger før.

Forskjellen på vertene og gjestene, er at Arsenal har en toppscorer som ikke trenger mange mulighetene på å få uttelling. Halvtimen ut i kampen kom Arsenal på sin første virkelige farlighet i kampen.

Giftig van Persie Bacary Sagna slo et strøkent innlegg og da Jamie Carragher og Martin Skrtel ikke ble enige om hvem som skulle plukke opp Robin van Persie, viste nederlenderen ingen nerver ved å stange ballen forbi Pepe Reina.

Det var nederlenderens 24. ligamål for året - det første med hodet.

Liverpool fullførte omgangen best, og var uheldige da Dirk Kuyt styrte Charlie Adams innlegg i stolpen på overtid av første omgang. Det var med andre ord ikke særlig fortjent at lagene gikk i garderoben på stillinga 1-1.

Dramatikk på overtid Annen omgang ble ikke det samme festfyrverkeriet som den første, men det manglet ikke på sjanser etter hvilen heller. Den største i ordinær tid kom Martin Kelly til da han bare skulle bredside ballen i mål på bakre stolpe.

Heller ikke Theo Walcott var langt unna uttelling da avslutningen hans endret retning. En strålende fotparade av Pepe Reina forhindret imidlertid baklengs.

Som da lagene møttes på Emirates mot slutten av forrige sesong, ble det mye tillegg på grunn av skade da Mikel Arteta tok telling etter et ublidt møte med Jordan Henderson.

Da som nå, ble overtida utslagsgivende for kamputfallet, men denne gangen var det Arsenal som tok best vare på de ekstra minuttene.

Alex Song fant Robin van Persie med et presis, bakromspasning over hodet på Liverpool-forsvaret, og Premier League-toppscoreren grep begjærlig muligheten da han hamret inn seiersmålet på hel volley - nummer 25 for året.

Det er det samme som en annen målkåt landsmann av van Persie, Ruud van Nistelrooy, klarte i 2002/2003-sesongen, som er mest av en nederlender i engelsk fotball. Og ennå er det 11 serierunder igjen.

- Det betyr mye for meg å score på en så stor bane som Anfield. Vi er stolte over seieren, men jeg tror ikke vi helt fortjente den. Liverpool spilte nok bedre, men det er godt å avgjøre på slutten, sier van Persie, som  aldri hadde scoret på Anfield før i ettermiddag.

TRENGTE HJELP: Liverpool hadde et utall målsjanser - inkludert et straffespark - men måtte ha Arsenals hjelp for å score på Anfield.Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
TRENGTE HJELP: Liverpool hadde et utall målsjanser - inkludert et straffespark - men måtte ha Arsenals hjelp for å score på Anfield.Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer