Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-smell i Sveits

Basel vant mot et engelsk lag - igjen.

Basel - Liverpool 1-0 (0-0)

(Dagbladet): En tidlig hjemmescoring i 2. omgang var det Basel trengte for å beseire Liverpool på eget gress. Gjestene som i helgen mistet to poeng på overtid i lokalderbyet mot Everton, fikk ikke noe å glede seg over i dag heller.

I kveld skulle laget fra Beatles-byen måle krefter med de sveitsiske mesterne Basel.

Det var hjemmelaget som kom best i gang.  Hjemmelaget hadde ballen store deler av den første omgangen, men skapte ikke de store sjansene.

 23 minutter var spilt da Elneny forsøkte å curle ballen i lengste fra hjørnet av sekstenmeteren.  Det så ut som Liverpool-keeper Simon Mignolet hadde god kontroll på skuddforsøket,

Hjemmepress Basel fortsatte å presse på i kampen, og kunne fort ha gått opp i ledelsen da Serey Die ladet kanonen etter 33 minutter. Skuddet kom fra skrått hold i nærmeste hjørnet, men Liverpool-keeperen fikk en fot på ballen.

Liverpool skapte få sjanser, men kunne fort ha gått opp i ledelsen rett før pause.   Liverpool spilte seg fint rundt
Base-forsvaret, og Coutinho forsøkte å chippe ballen på bakre stolpe. Jordan Henderson kom stormende, men et Basel-hodet stoppet engelskmanen å stange ballen i det åpne buret.

Hjemmelaget åpnet den 2. omgangen klart best. Fem minutter ut i omgangen kom vertene til en god sjanse. Simon Mignolet i Liverpool-buret fikk slått ballen til hjørnespark.

Streller matchvinner Corneren utnyttet Basel. Mignolet reddet headingen bra seks meter, men på returen var Marco Streller og ga Basel ledelsen.

Reprisen viste at Mignolet ikke hadde trengt å redde forsøket. Bak ham, sto Jose Enrique klar til å klarere.

 MATCHVINNER:  Marco Streller ble matchvinner for Basel mot Liverpool. Foto: EPA/PATRICK STRAUB
MATCHVINNER: Marco Streller ble matchvinner for Basel mot Liverpool. Foto: EPA/PATRICK STRAUB Vis mer

Mario Balotelli fikk testet skuddbeinet etter en time spill. Den italienske spissen fikk bra trykk i frisparket og tvang fram en retur hos Vaclik i Basel-buret. Den fikk hjemmelaget klarert til corner.

Med et kvarter igjen vartet Liverpool opp med et kanonangrep. Raheem Sterling, Mario Balotelli og Adam Lallana kombinerte lekkert. Det hele endte med at Sterling kom alene med keeper. 21-åringen bommet dessverre for Liverpool-fansen med mottaket, og dermed var sjansen sløst vekk.

I det 88. minutt fikk Balotelli ballen i mål. Bak han sto linjemannen og vinket for offside.

Nærmere scoring kom aldri Balotelli & co. Da den svenske kamplederen Jonas Eriksson blåste av etter 90 minutter kunne hjemmefansen juble sammen med sine helter.

Etter to runder står Real Madrid med full pott i gruppe B. Liverpool og Basel står med tre poeng hver, mens Ludogorets ligger sist med null.

 AVGJØRELSEN:  Streller scorer på en retur fra Mignolet. Foto: AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas
AVGJØRELSEN: Streller scorer på en retur fra Mignolet. Foto: AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling