Liverpool snører nettet

Ledelsen i Liverpool liker ikke at Vegard Heggem og andre spillere fritt legger ut nyheter om klubben på egne hjemmesider. Nå ønsker klubben å kontrollere hjemmesidene på internett.

Seks av klubbens utenlandske stjerner har sine egne internettsider, deriblant Vegard Heggem og keeperen Sander Westerveld.

Liverpool-ledelsen har fått nok av at spillerne legger ut «bak kulissene»-nyheter om klubben. Særlig utlendingene er i fokus, skriver avisa Liverpool Daily Echo.

Vegard Heggem sier til NTB at han foreløpig ikke er underlagt sensur av sin hjemmeside på internett.

- Det er en helt forståelig utvikling. Dette er et nytt medium og uvant for alle, sier Kjetil Siem til Dagbladet :på nettet.

Siem er gründer av sportsprofiler der seks Liverpool-spillere har egen side.

Kontroll

Reaksjonen fra Liverpool-ledelsen kom etter at et sitat fra keeperen Westervelds hjemmeside ble tatt ut av en større sammenheng og presentert som et verbalt angrep på klubbledelsen.

- Jeg har selv sett siden og mener det ikke sto noe galt der. Det må være lov til å komme med konstruktiv kritikk, sier Heggem.

- I dette tilfellet var det ikke spilleren som hadde gjort noe feil. Her var det avisa som hadde tatt noe ut av sin sammenheng, sier Kjetil Siem.

I en uttalelse sier Liverpool at klubben skal revurdere sin politikk hva spillernes private internettsider angår. Klubben vil unngå at intern informasjon lekker ut til verden.

Språkproblemer

«Vi er spesielt bekymret for utlendingene, og vil straks snakke med spillerne og fortelle dem at de må være forsiktige med hva de legger ut på nettet», heter det i en uttalelse fra Anfield-klubben.

- Liverpool har vært den klubben som har applaudert dette mest. De synes det er en fin måte for spillerne å holde kontakten med fansen. At de vil ha retningslinger for sidene, forstår jeg godt, sier Siem.

Klubbledelsen er spesielt oppmerksom på utlendingene som ikke er helt stø i engelsk, og derfor lett kan bli misforstått.