Liverpool snudde kampen

Mestrene lå under.

(Dagbladet.no): Liverpool trengte en sjokkscoring fra de litauske mestrene Kaunas for å våkne i kveldens Champions League-kvalik.

Etter en laber start på kampen kom et innlegg fra høyre inn i boksen og Barevicius satte ballen i mål bak Reyna i Liverpool-buret.

Men det tok ikke lang tid for Liverpool å svare. Ti minutter seinere var kampen snudd og nervene roet. Liverpool er regjerende mestre i Champions League, men må gjennom kvalifisering siden de ikke kom blant de fire beste i Premier League sist sesong.

Først utliknet Cisse etter at debutant Peter Crouch spilte franskmannen fri. Så la Steven Gerrard en corner inn på nærmeste stolpe som Jamie Carragher stanget i mål.

Etter pause kontrollerte Liverpool kampen og Gerrard skaffet straffe som han selv satte i mål.

- Dette er et godt resultat for oss, vi gjorde bare en feil i kampen - dessverre ble vi straffet for nettopp den, sier Rafael Benitez i følge PA.

Liverpool-sjefen skryter også av debuant Peter Crouch.

- Det var vanskelig for ham, men han gjorde en god kamp. Akkurat som resten av spillerne, slår Benitez fast.

Dermed bør returmøtet på Anfield bli en ren formalitet og Liverpool bør se fram til trekninga på fredag. Da kan de risikere å møte byrival Everton.

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool. Det første målet kom fra hans side i forsvaret. Zenden spilte på venstrekanten - der Riise var å finne i samtlige kamper i fjor, mens nordmannen var flyttet ned på venstre back.KAUNAS - LIVERPOOL 1-3
(1-2)

Mål: 1-0 Barevicius (19), 1-1 Cisse (26), 1-2 Carragher (29), 1-3 Gerrard (str. 54).

• Liverpool: Reina - Josemi, Hyypia, Carragher, Riise, Potter, Alonso, Gerrard, Zenden, Crouch, Cisse.


Kampen er over! Liverpool kontrollerte seieren inn og har skaffet seg et ypperlig utgangspunkt foran returmøtet på Anfield. Peter Crouch og Mohamed Sissoko fikk også debutert.

80. min: Garcia forsøker å skyte i krysset, men skuddet går langt utenfor. Hjemmefansen er på vei hjem og har allerede innsett at Europa-eventyret nok er over.

65. min: Liverpool virker å kontrollere kampen, selv om hjemmelaget har ballen mye.

59. min: Gerrard går ut og overlater plassen til Mohamed Sissoko som får sin debut.

1-3! 54. min: Steven Gerrard blir felt og tar straffen sjøl. Keeperen går riktig vei, men skuddet er for hardt og Liverpool virker trygge på avansement.

46. min: Andre omgang er i gang.

Pause

43. min: Zelmikas redder på streken etter at Cisse slår Kaunas keeper i lufta. Enorm sjanse til Liverpool og glimrende forsvarsjobb av stopperen.

35. min: Riise prøver seg med et skudd, men ballen går langt utenfor.

1-2! 29. min: Liverpool har snudd kampen på tre minutter. Gerrard slår en corner inn på nærmeste stolpe og Carragher stanger ballen i mål på første stolpe.

1-1! 26. min: Cisse skaper balanse i regnskapet og roer ned Liverpool-nervene. Crouch spiller igjennom og franskmannen avslutter smart og utagbart.

1-0! 19. min: Barevicius fører Kaunas opp i ledelsen! Innlegget kommer fra Riises side av banen.

13. min: Feriestemning på banen. Ingen av lagene har klart å sette noe preg på kampen ennå.

10. min: Cisse slår glimrende mot Crouch, men Kaunas keeper kommer ut og redder.

1. min: Kampen er i gang.

(Dagbladet.no): I kveld møter Liverpool litauske FBK Kaunas i kvalifiseringen til Champions League. Og hvis du tror Liverpool-gutta har ligget søvnløse de siste dagene og grudd seg foran møtet som kan sende dem ut av turneringen, må du tro om igjen.

- Vi vet veldig lite om dem, så vi får bare spille vårt eget spill, sier en selvsikker Rafael Benitez til PA.

Liverpool dro rett fra treningsleir i Sveits og opp til Litauen for det første møte med laget som ligger på andreplass i den litauske serien. Kaunas har forøvrig vunnet serien i Litauen fem år på rad, men ser ut til å gå på en smell i år.

Benitez har med seg 25 mann på tur, blant dem Peter Crouch som kan få sin debut i kveld. Også Milan Baros er med i troppen, men tsjekkeren får neppe spille siden han er på vei vekk fra klubben. Hvis han spiller i Champions League for Liverpool vil prisen gå kraftig ned siden han da ikke kan spille for andre klubber i den samme turneringen.

DEBUTERTE: Peter Crouch er en av sommerens tilvekster for Liverpool. I dag fikk han sin debut mot litauske Kaunas. Her i en treningskamp mot Trond Sollids Olympiakos.