Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool solgte skjorta for 220 millioner

Tjener mer enn Manchester United når New Balance tar over for Adidas.

JUBEL: Liverpools nye draktreklame fører dem opp i verdenstoppen på inntektssiden. Liverpool selger fjerde flest replikadrakter i verden, etter Manchester United, Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/ROBIN PARKER/SCANPIX
JUBEL: Liverpools nye draktreklame fører dem opp i verdenstoppen på inntektssiden. Liverpool selger fjerde flest replikadrakter i verden, etter Manchester United, Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/ROBIN PARKER/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Liverpool er inne i sin første sesong med nye eiere. Så langt har John Henry og co sikret populariteten ved å la legenden Kenny Dalglish ta over og gi ham mulighet til å signere det nye radarparet Suarez og Carroll.

Det langsiktige målet for de nye eierne er at Liverpools økonomiske fundament skal bli så mye bedre at de kan ta over fotballtronen i England igjen. I så måte er dagens nyheter svært gode for dem som er glade i Liverpool.

New Balance skal levere klubbens drakter fra 2012/13-sesongen og ta over for Adidas. Tyskerne betaler i dag 12 millioner pund i året for avtalen, mens de nye amerikanske leverandørene betaler over dobbelt så mye - 25 millioner pund (220 mill. kr.).

Dette er den mest lukurative draktavtalen i engelsk fotball noen gang og slår Manchester Uniteds avtale med Nike med 1,5 millioner pund i året.

New Balance har nettopp inngått avtale med Boston Red Sox om å levere drakter. Baseballklubben har de samme eierne som Liverpool.

Kenny Dalglish går ut i dag og krever at det investeres penger i spillere i sommer. Han kaller sommerens transfervindu for et av de viktigste i klubbens historie.

- Det er viktig å utvikle egne spillere, men det er også viktig at det ikke blir brukt som en unnskyldning for ikke å bruke penger, sier Dalglish til The Guardian.

Dalglish stresser også viktigheten av å ta vare på spillerne man har i troppen og utvikle klubben som helhet, men legenden mener det er for tidlig å snakke om en ny storhetstid, selv om alle piker peker oppover for klubben: Gjelda er borte, ungdomsakademiet blomstrer og det økonomiske fundamentet er iferd med å komme på plass.

- Jeg håper det kommer en ny storhetstid. Jeg vet at klubben er den samme som da jeg var her sist (1985-91). Det har alltid vært sånn at alle drar i samme retning og sånn er det fortsatt. Jo lenger vi fortsetter å jobbe sammen, jo større sjanse har vi for å oppfylle drømmene våre.

- Jeg tror det beste man kan si nå er at vi er underveis, det gjelder alle - fra eierne til fotballfolket. Jeg tror ikke det er riktig å dømme hvor vi er på vei for øyeblikket, vi må vente og se hva som skjer om et år eller to. Jeg tror vi er på riktig vei, sier Dalglish.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media