JUBEL: Liverpools nye draktreklame fører dem opp i verdenstoppen på inntektssiden. Liverpool selger fjerde flest replikadrakter i verden, etter Manchester United, Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/ROBIN PARKER/SCANPIX
JUBEL: Liverpools nye draktreklame fører dem opp i verdenstoppen på inntektssiden. Liverpool selger fjerde flest replikadrakter i verden, etter Manchester United, Barcelona og Real Madrid. Foto: EPA/ROBIN PARKER/SCANPIXVis mer

Liverpool solgte skjorta for 220 millioner

Tjener mer enn Manchester United når New Balance tar over for Adidas.

(Dagbladet): Liverpool er inne i sin første sesong med nye eiere. Så langt har John Henry og co sikret populariteten ved å la legenden Kenny Dalglish ta over og gi ham mulighet til å signere det nye radarparet Suarez og Carroll.

Det langsiktige målet for de nye eierne er at Liverpools økonomiske fundament skal bli så mye bedre at de kan ta over fotballtronen i England igjen. I så måte er dagens nyheter svært gode for dem som er glade i Liverpool.

New Balance skal levere klubbens drakter fra 2012/13-sesongen og ta over for Adidas. Tyskerne betaler i dag 12 millioner pund i året for avtalen, mens de nye amerikanske leverandørene betaler over dobbelt så mye - 25 millioner pund (220 mill. kr.).

Dette er den mest lukurative draktavtalen i engelsk fotball noen gang og slår Manchester Uniteds avtale med Nike med 1,5 millioner pund i året.

New Balance har nettopp inngått avtale med Boston Red Sox om å levere drakter. Baseballklubben har de samme eierne som Liverpool.

Kenny Dalglish går ut i dag og krever at det investeres penger i spillere i sommer. Han kaller sommerens transfervindu for et av de viktigste i klubbens historie.

- Det er viktig å utvikle egne spillere, men det er også viktig at det ikke blir brukt som en unnskyldning for ikke å bruke penger, sier Dalglish til The Guardian.

Dalglish stresser også viktigheten av å ta vare på spillerne man har i troppen og utvikle klubben som helhet, men legenden mener det er for tidlig å snakke om en ny storhetstid, selv om alle piker peker oppover for klubben: Gjelda er borte, ungdomsakademiet blomstrer og det økonomiske fundamentet er iferd med å komme på plass.

- Jeg håper det kommer en ny storhetstid. Jeg vet at klubben er den samme som da jeg var her sist (1985-91). Det har alltid vært sånn at alle drar i samme retning og sånn er det fortsatt. Jo lenger vi fortsetter å jobbe sammen, jo større sjanse har vi for å oppfylle drømmene våre.

- Jeg tror det beste man kan si nå er at vi er underveis, det gjelder alle - fra eierne til fotballfolket. Jeg tror ikke det er riktig å dømme hvor vi er på vei for øyeblikket, vi må vente og se hva som skjer om et år eller to. Jeg tror vi er på riktig vei, sier Dalglish.