MARKERINGSSVIKT: Birmingham Citys Liam Ridgewell satt ikke da han utliknet for hjemmelaget, men han hadde nesten tid til å gjøre det da han ble helt glemt inne i Liverpool-feltet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
MARKERINGSSVIKT: Birmingham Citys Liam Ridgewell satt ikke da han utliknet for hjemmelaget, men han hadde nesten tid til å gjøre det da han ble helt glemt inne i Liverpool-feltet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Liverpool sovnet fra to viktige poeng

Hoderisting da Torres ble byttet ut på 1-1.

||| (Dagbladet): Birmingham - Liverpool 1-1.

Liverpool måtte vinne de seks siste kampene for å henge med i kampen om den viktige fjerdeplassen, det var inntrykket man fikk fra Merseyside før ettermiddagens bortekamp mot Birmingham.

Men Alex McLeish og co har et godt tak på storlagene på St. Andrews, har ikke tapt for noen av de fire store der denne sesongen, og mot Liverpool har de en særlig sterk statistikk.

Rafa Benitez har aldri opplevd en ligaseier over Birmingham som Liverpool-sjef, og i dag måtte han konstatere for åttende gang på rad at det ikke gikk veien.

Liam Ridgewells iskalde utnyttelse av en stygg markeringssvikt i bortelagets forsvar ga 1-1 for Birmingham, og Liverpool må innse at de har fire poeng opp til Manchester City på Champions League-plassen, med en kamp mer spilt.

Samtidig vil trolig hoderistingen blant de rødkledde da Fernando Torres ble tatt av, tilsynelatende skadefri, på stillingen 1-1 etter en time, også gi grobunn for diskusjon om Rafa Benitez' disposisjoner i sesonginnspurten. Spesielt ettersom erstatter David N'Gog sløste med kjempesjansene mot slutten.

- Han (Torres) var sliten, veldig sliten. Vi trengte friske bein, så jeg satte inn Ngog. Det var et godt bytte, for han jobbet hardt og spilte seg til noen sjanser. Kanskje gjorde bevegelsene og energien ham friskere (enn Torres). Spillere vil ofte spille 90 minutter, men vi trengte friske krefter, og jeg synes Ngog var veldig god, forklarer Benitez til Sky Sports.

Tafatt før pause
Første omgang var kjedelig på grensen til det frustrerende. Ingen sjanser å fortelle om den første halvtimen, men Liverpool kunne fort tatt ledelsen litt plutselig noen minutter før pause.

Fernando Torres tok litt serveringsansvar da han plukket ut Maxi Rodriguez med crosseren fra høyre, men spanjolens avslutning sendte ballen rett i tverrliggeren og ikke i mål.

Etter hvilen ble kampen betraktelig bedre, og Liverpool tok ledelsen etter bare to minutter.

Vakkert ledermål
Steven Gerrard hadde ikke scoret på bortebane siden august før ettermiddagens oppgjør, men han markerte enden på måltørken med en lekkerbisken.

VAKKERT: Liverpool-kaptein Steven Gerrards ledermål var lekkert.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson
VAKKERT: Liverpool-kaptein Steven Gerrards ledermål var lekkert.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson Vis mer

Kapteinen fikk ballen tilbake etter egen corner, vendte unna en Birmingham-back på vei inn i feltet, før han dunket ballen i motsatt hjørne med kraft og presisjon.

Presisjon var det imidlertid ikke i Liverpools markeringsspill da Birmingham utliknet like etter.

Glen Johnson glemte fullstendig å følge med bak ryggen sin, og Liam Ridgewell rev seg nesten i håret over å måtte vente på pasningen da han befant seg fullstendig ensom inne i Liverpool-feltet.

Men crossballen fra James McFadden var herlig nøyaktig da den først kom, og det var en smal sak for Ridgewell å spasere ballen over linja.

Sparte Torres
Like etter valgte Rafa Benitez å ta av Fernando Torres til forsiktig hoderisting både hos spissen og kaptein Steven Gerrard, muligens for å spare ham til torsdagens Europa League-retur mot Benfica.

Og like etter var Birmingham svært nærme å snu kampen til 2-1.

Igjen sov bortelagets forsvar midt under Birminghams angrep, denne gangen var det Lee Bowyer som fikk fritt spillerom inne i feltet, men midtbanejernet mislyktes med å stokke beina da innlegget traff ham i helt strålende scoringsposisjon.

JUBLET IKKE TIL SLUTT: Steven Gerrard er glad her, men ristet på hodet da Fernando Torres ble tatt av banen etter 65 minutter.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
JUBLET IKKE TIL SLUTT: Steven Gerrard er glad her, men ristet på hodet da Fernando Torres ble tatt av banen etter 65 minutter.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Også Liverpool hadde muligheter til å avgjøre til sin fordel. Torres-erstatter David N'gog hadde to avslutninger i feil side av nettveggen, mens Maxi Rodriguez kanskje fikk den største noen minutter før full tid, da han traff ryggen til Liam Ridgewell med skuddet fra ellevemetersmerket.

Frustrerende nok for Liverpool misbrukte David N'gog også muligheten alene med keeper på overtid, en sjanse det ikke er veldig kontroversielt å hevde at Fernando Torres trolig ville omsatt i scoring.

Dermed, 1-1 og poengdeling.

- Tottenham og Manchester City er i en bedre posisjon, men det er fortsatt mange kamper igjen. Vi er nødt til å vinne våre kamper, så får vi se hvor vi ender opp. Vi har snakket om at vi skal vinne de siste seks, og kanskje spille én uavgjort. Nå har vi spilt den ene uavgjorte, så nå er vi nødt til å vinne de neste fem. Det er synd, for det var en veldig god forestilling fra laget, sier Benitez.

FRUSTRASJON: Gerrard og Torres, da spanjolen ble tatt av.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
FRUSTRASJON: Gerrard og Torres, da spanjolen ble tatt av.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer