Liverpool sparket mannen som hentet Carroll

Damien Comolli ferdig som innkjøpssjef i Liverpool.

Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB Scanpix
Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Liverpool har sparket fotballdirektør Damien Comolli, melder klubben på sine hjemmesider.

Ifølge The Guardian er Liverpool-eierne ikke fornøyde med innkjøpene Comolli har gjort siden han ble ansatt av klubben i november, 2010. Franskmannen står bak kjøpene av Jordan Henderson, Charlie Adam, Stewart Downing, José Enrique, Sebastian Coates, Craig Bellamy, Luis Suarez og Andy Carroll.

Sett bort fra Enrique, Bellamy og Suarez, har kjøpene til Liverpool ikke slått an, og ifølge The Guardian har gruppen som eier Liverpool - Fenway Sports Group - besluttet at Comolli må ta ansvaret for det.

- Vi er takknemmelig for jobben Damien har gjort for klubben, og ønsker ham lykke til videre i fremtiden, sier John W. Henry - en av klubbeierne - i pressemeldingen.

Tydlig signal Pål Christian Møller er leder for Liverpools norske supporterklubb, og han mener Comollis avgang er et tydlig signal fra ledelsen om at de ikke er fornøyde med spillerkjøpene som er gjort.

- En vet jo ikke helt sikkert om han er sparket eller ikke, det får en sikkert mer detaljer om etterhvert. Uansett er de fleste enige om at spillerne som er hentet inn ikke har slått ut for fullt, og det har jo vært hovedansvaret til Comolli, sier Møller til Dagbladet.

Han har ikke registrert misnøye fra ledelsens side med arbeidet til Comolli tidligere, og avgangen til franskmannen kom litt overraskende på ham.

UNDER FORVENTNINGENE: Comolli sto bak kjøpene av både Andy Carroll og Luis Suarez. Bare Suarez har levd delvis opp til forventningene, sier leder for Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB Scanpix
UNDER FORVENTNINGENE: Comolli sto bak kjøpene av både Andy Carroll og Luis Suarez. Bare Suarez har levd delvis opp til forventningene, sier leder for Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ingenting som har tydet på at folk har vært misfornøyde med ham, men jeg tipper det vil dukke opp flere detaljer om det etterhvert.

Begrenset suksess Andy Carroll, som kostet nærmere 325 millioner kroner, er den av spillerne Comolli har hentet som har fått mest kritikk.

- Det er imidlertid ingen tvil om at spillerkjøpene Liverpool har foretatt seg etter at Comolli og Dalglish kom inn har vært en begrenset suksess. Suarez har jo glimtvis vist at han kan være en fantastisk spiller, men andre ting har jo gjort at han ikke har fått vist det frem så mye i år. Carroll har hatt en veldig tung start, men i de siste kampene, senest på tirsdag, har han vært veldig bra. Jeg tror det er mange som fremdeles har trua på ham, selv om han ikke har levert til nå, han er jo fremdeles ung, sier Møller.

- En kan ikke si at midtbanespillerne han har hentet, har løftet i særlig grad heller. De har knapt scoret mål, og har nesten ingen målgivende pasninger. De er ikke avskrevet, men folk er ikke fornøyd med de. Enrique er vel den eneste av de som kom i sommer som har gjort det bra, til tross for noen dårlige kamper den siste måneden.

- Totalt sett har de som har blit kjøpt levert under forventningene. Liverpool har brukt mye penger, og slik fotballen er nå har en ikke råd til at folk skal bruke flere år på å spille seg gode. De må komme inn og levere med en gang, sier Møller til Dagbladet.