MÅL: Wayne Rooney var iskald fra straffemerket og sikret poengdeling på Anfield. Foto: Reuters/Lee Smith
MÅL: Wayne Rooney var iskald fra straffemerket og sikret poengdeling på Anfield. Foto: Reuters/Lee SmithVis mer

Liverpool rotet bort seieren etter sjansesløseri

Liverpool-spillerne raste etter Rooney-straffe

Poengdeling i Merseyside-derbyet.

  • Liverpool - Everton 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Ledet an av Mohamed Salah tok Liverpool føringen fra start i Merseyside-derbyet mot Everton.

Egypteren sendte vertene i føringen på lekkert vis, og det så lenge ut til å gå mot en komfortabel hjemmeseier.

Byrivalen hadde lite å stille opp med i store deler av kampen, men så fikk de en noe heldig straffe. Wayne Rooney var iskald fra 11-meteren, og sørget for poengdeling på Anfield.

Stjernefravær

Liverpool var nesten komplett dominant fra start til slutt i Merseyside-derbyet mot Everton.

Ledet an av Mohamed Salah tok de føringen fra start, og satte byrivalene under press. Egypteren sendte vertene i føringen på lekkert vis, og de så lenge ut til å

Jürgen Klopp overrasket mange da han valgte å plassere flere stjernespillere på benken fra start mot byrival Everton. Phillipe Coutinho scoret hat trick i midtuka, men måtte nøye seg med et varmt pledd i snøværet. Roberto Firmino er vanligvis Liverpools førstevalg på topp, men heller ikke han fikk plass i startelleveren.

Til tross for stjernefraværet var Liverpool fullstendig dominant i kampens første 45 minutter. Hjemmelaget slet med å komme til de aller største målsjansene, men med 80 prosent ballinnehav, presset de Everton langt inn i egen 16-meter.

Likevel var det ikke før det nærmet seg pause at Liverpool fikk hull på byllen.

Mohamed Salah har vært briljant etter overgangen fra Roma, og er toppscorer i Premier League. I byderbyet satt han inn sitt 13. mål for sesongen. Egypteren vendte bort Cuco Martina, holdt Idrissa Gueye unna, og bøyde ballen i lengste kryss. En klassescoring av angriperen.

På overtid av omgangen fikk Liverpool en gyllen mulighet til å doble ledelsen, men en dårlig avgjørelse fra Sadio Mané ødela den muligheten. Liverpool kom fire mot en, og stormet mot Evertons mål. Senegaleseren førte ballen, men i stedet for å slå en opplagt pasning til en av lagkameratene i bedre posisjon, valgte han å avslutte selv. Avslutningen var dårlig, og de andre slo oppgitt ut med armene.

Dobbeltbytte

Etter å ha vært vitne til en overkjøring av eget lag, skjønte Everton-manager Sam Allardyce at noe måtte gjøres. Da lagene kom ut på banen etter pause hadde gjestene gjort to bytter. Tom Davies og Oumar Niasse ble tatt av, mens Morgan Schneiderlin og Aaron Lennon kom inn.

Allardyce sine grep hadde ingen umiddelbar effekt. For det var Liverpool og Salah som kom til omgangens første store sjanse. James Milner crosset ballen på nydelig vis inn i boksen, og der steg Salah til værs. Headingen snek seg imidlertid en liten halvmeter utenfor Jordan Pickfords venstre stolpe.

Rooney utliknet

Liverpool fortsatte dominansen i andre omgang, men kom bare til noen mindre muligheter.

I stedet for at hjemmelaget doblet ledelsen, slapp de Everton tilbake inn i kampen på klønete vis.

Dejan Lovren dyttet Dominic Calvert-Lewin i ryggen, og unggutten falt i bakken. Dommeren pekte resolutt på straffemerket, til store protester fra Liverpool-spillerne.

- Det er ingenting. Han faller fryktelig lett, konkluderte TV2-kommentator, Kasper Wikestad.

Etter en lang karriere i Manchester United er Wayne Rooney tilbake i blått, og kapteinen fikk muligheten fra straffemerket. Mignolet kastet seg mot et hjørne, men Rooney banket ballen midt i mål, og Everton-gutten feiret intenst foran egne supportere.

15 minutter seinere blåste dommeren av kampen, og et skuffet Liverpool-mannskap ruslet i garderoben med forspilte muligheter i tankene. Hjemmelaget kunne klatret opp på siden av Chelsea med seier, men må foreløpig innfinne seg med 4. plass i Premier League.