Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-spillerne raste etter stygg takling - fire minutter på overtid kom smilet tilbake

Mané matchvinner mot Everton fire minutter på overtid.

RASENDE: Liverpool- og Everton-spillere diskuterer etter taklingen til Ross Barkley som ikke ble rødt kort. Foto: NTB Scanpix
RASENDE: Liverpool- og Everton-spillere diskuterer etter taklingen til Ross Barkley som ikke ble rødt kort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Everton - Liverpool 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool-derby på en mandagskveld noen få dager før jul. Stemninga var satt, og det var opp til spillerne å levere en kamp som levde til forventningene.

I sjanseprotokollen var det ikke mye å rope hurra for på Goodison Park. For å illustrere: Etter 65 minutter hadde det bare blitt fyrt av en avslutning på mål.

Oppgjøret tente først skikkelig til da Ross Barkley taklet Jordan Hendersons legg med strake knotter i andre omgang. Dommer Mike Dean ga imidlertid engelskmannen det gule kortet i stedet for det røde.

- Det skulle ha vært rødt. Det er rødt kort hele året rundt. Jordan Henderson er heldig som ikke brakk beinet. Ross Barkley er heldig som bare fikk det gule kortet, sier den tidligere Premier League-spilleren Robbie Savage til BBC.

- Det var temmelig seint. Jeg kjenner Ross, han er en fin fyr. Vi ordnet opp etterpå. Heldigvis går det greit, sier Henderson.

Først fire minutter på overtid kom kampens første og eneste scoring. Innbytter Daniel Sturridge skjøt i stolpen fra 17 meter, og på returen var Sadio Mané mest våken. Han kastet seg fram og sendte ballen i nettmaskene, til massiv jubel fra bortefansen.

- Jeg er veldig glad for å score. Jeg syns laget jobbet bra og vi fortjente å vinne, sier matchvinner Mané til Sky Sports.

Glad manager

- Jeg syns vi dominerte i andreomgang. Vi kunne scoret flere mål, mener Jordan Henderson.

Jürgen Klopp var naturligvis en glad mann etter kampen.

- Det beste du kan gjøre på en kveld som dette er å vinne, og du så hvor fornøyde fansen var. Jeg kan ikke huske at Everton hadde én sjanse, sier Klopp ifølge BBC.

Everton-manager Ronald Koeman var ikke enig.

- Jeg syns det var en god laginnsats. Det var best i første omgang. Vi var veldig aggressive. Vi skapte en stor sjanse med headingen fra corner. I andre omgang var det mer vanskelig. Innbytterne til Liverpool hadde en stor innflytelse på sluttresultatet. Vi holdt ikke på ballen så mye. Laget fortjente ikke å tape kampen, mente Koeman.

AVGJØRELSEN: Sadio Mané scorer. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Sadio Mané scorer. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Jevnt og tett

Liverpool ville med sier ta seg opp på andreplass bak Chelsea som har skaffet seg en liten luke i toppen. Med seier til Tottenham, Manchester United, og Manchester City, var det ekstra viktig med seier for Jürgen Klopps menn i kveld.

For Everton gjaldt å holde følge med topp-6-lagene, for etter en god sesongstart har de blå vært preget av flere ligakamper med poengtap.

Du måtte helt tilbake til 17. oktober 2010 sist Everton slo den røde rivalen, den dagen ble det 2-0-seier i ligaen. Siden har klubbene møttes 13 ganger i alle konkurranser. Samtidig hadde Liverpool kun vunnet en av de siste fem på Goodison (fire uavgjort).

Det første kvarteret på Goodison Park var skikkelig intensivt med flere tøffe dueller, og ingen av lagene kontrollerte kampen. Det var Everton som hadde et ørlite overtak, uten at noen av lagene kom til store sjanser.

Det var nok et hardarbeidene Everton mest fornøyd med, for hjemmelaget kjempet Liverpool ut av stilen. Først etter 37 minutter kom noe som liknet på en sjanse til bortelaget, da Divock Origi skjøt over i en presset situasjon i boksen.

Underholdningsmessig var ikke den første omgangen mye å juble over, og den andre omgangen kunne derfor bare bli bedre.

Scoring og redning på strek

Hva manager Jürgen Klopp fortalte spillerne sine i pausen vites ikke, men de røde kom iallfall ut i hundre.

I løpet av de første minuttene kom bortelaget til gode sjanser ved Roberto Firmino, som ikke maktet å overliste Maarten Stekelenburg. Sistnevnte måtte byttes ut etter en kollisjon med Leighton Baines like etterpå.

Ross Barkley var heldig som ikke fikk marsjordre etter 68 minutter da han suste inn i en takling og traff Jordan Henderson med knottene. Hendelsen fikk oppgjøret til å ta ytterligere fyr.

Everton-manager Ronald Koeman mente dommeren burde gitt Dejan Lovren gult kort i tumultene som oppstod etterpå. Lovren dyttet på Seamus Coleman, og dommeren ga bare gult til Everton-spilleren. Lovren hadde gult kort fra før, og ville blitt utvist i så tilfelle.

Innbytter Joel Robles vartet opp med en strålende redning på et skudd fra Firmino etter snaut 80 minutter. Han kastet seg ned og slo ballen ut helt nede ved stolperota etter en corner.

Liverpool hadde momentum mot slutten, og på overtid kom den forløsende scoringen til Mané. Det ble lagt til åtte minutter på grunn av episoden med Stekelenburg.

Firmino burde doblet ledelsen etter 97 minutter, men avslutningen ble reddet på streken.

Seieren betyr at Liverpool har tatt tilbake andreplassen i ligaen. Everton er fortsatt nummer ni.

SKADET: Everton-keeper Maarten Stekelenburg kolliderte med lagkamerat Leighton Baines og ble byttet ut. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Everton-keeper Maarten Stekelenburg kolliderte med lagkamerat Leighton Baines og ble byttet ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling