SUAREZ-SKJORTE: LIverpool-spillerne varmet opp i egenlagede Luis Suarez-skjorter før kampen. Foto: Scanpix
SUAREZ-SKJORTE: LIverpool-spillerne varmet opp i egenlagede Luis Suarez-skjorter før kampen. Foto: ScanpixVis mer

Liverpool-spillerne varmet opp med Suarez-skjorter

- Vi ville viste at alle her i klubben støtter ham.

LIVESTUDIO: Følg Premier League direkte i Dagbladets livestudio fra klokka 2045!

(Dagbladet): Luis Suarez ble i går funnet skyldig i rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra i september.

Liverpool reagerte kraftig på dommen, og stilte flere spørsmålstegn ved saksbehandlingen i en pressemelding. I en ny pressemelding reagerer en samlet spillergruppe på FAs dom.

- Luis Suarez er vår lagkamerat og vår venn, og vi er sjokkerte og sinte over FAs dom. Vi støtter Luis fullt ut, og ønsker at verden får vite det. Vi vet at han ikke er en rasist, skriver spillergruppa.

De skriver videre at spillergruppa består av spillere fra flere nasjonaliteter og bakgrunn, og at de alle støtter klubbens arbeid mot rasisme. De skriver også at en samlet spillergruppe støtter «Kick It Out»-kampanjen.

Spillergruppa skriver at de overhodet ikke kjenner igjen Luis Suarez i måten han har blitt fremstilt på i saken.

- Vi har levd, treng og spilt med Luis i nesten 12 måneder og vi kjenner ikke igjen hvordan han har blitt fremstilt i denne saken. Vi vil fortsette å støtte gjennom denne vanskelige perioden. Som en populær og respektert venn av alle i laget, kommer han ikke til å gå alene, skriver de.

Før dagens kamp mot Wigan (som du kan følge i Dagbladets livestudio) varmet spillerne opp med Luis Suarez-skjorter.

- Vi vil vise vår støtte til Luis Suarez. Alle i klubben er på hans side, og vi ville vise det i kveld, sa Kenny Dalglish til SkySports før kampen.

Det var etter 1-1-kampen mellom de to lagene i september at Evra beskyldte Suarez for rasisme under kampen. Urugayaneren ble raskt siktet, og FA nedsatte en komité til å bestemme utfallet av saken.

KNALLHARD STRAFF: Luis Suarez ble idømt åtte kamper, og en bot på 365 000 kroner for rasisme mot Patrice Evra. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix
KNALLHARD STRAFF: Luis Suarez ble idømt åtte kamper, og en bot på 365 000 kroner for rasisme mot Patrice Evra. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix Vis mer