Liverpool-spiss etterforskes

El Hadji Diouf innrømmer at han spyttet mot Celtic-fansen i går kveld. Nå ser det skotske politiet på saken.

Liverpool reddet av Riise-raid

Den senegalesiske spissen fikk et klapp på hodet av Celtic-tilhengerne da han braste inn i publikum på sidelinja fem minutter før slutt.

Diouf svarte med å slenge avgårde en spyttklyse. Det viser TV-bildene helt klart.

Hendelsen skapte straks sterke reaksjoner blant de 60 000 på tribunen. To fans ble tatt hånd om politiet under kampen og senere løslatt.

I dag bekrefter Strathclyde-politiet i Glasgow at Dioufs spytting etterforskes.

- Han er gjenstand for etterforskning. Vi har fått anmeldelser, og episoden er vist på TV. Vi har snakket med to personer som er involvert, sier politioffiser Kevin Smith til nyhetsbyrået PA.

Nå skal flere personer inn i avhør.

- Det er for tdilig å si om denne fotballspilleren skal siktes eller ikke. Mange personer har kommet med klager på oppførselen hans, og vi skal se på det, sier en polititalskvinne.

Diouf har allerede innrømmet spyttingen for sin manager Gerard Houllier.

- Jeg likte ikke det han gjorde. Det er ikke akseptabelt. Jeg så det ikke selv, men keepertrener Joe Corrigan sa han så Diouf inne blant fansen da noen slo ham på hodet.

Liverpool-sjefen synes det er trist at hendelsen overskygger resultatet i Uefa-cupkvartfinalen. Liverpool klarte 1-1 og er favoritter foran returkampen torsdag.

- Spilleren har bedtr om unnskyldning for det han gjorde. Selv om han ble provosert var det uakseptabelt. Liverpool godkjenner ikke slikt, og skal håndtere det internt, sier Houllier.

Trolig får Diouf to ukers lønnstrekk fra Liverpool. Det er ikke første gang spissen er i trøbbel for spytting. West Ham-fans kom med liknende anklager i november, men da henla politiet saken.

(Dagbladet.no)

RASENDE SKOTTER:</B> Her blir en Celtic-fans tatt hånd om av vaktene på Celtic Park.
<B>PUBLIKUMSBESØK: El Hadji Diouf ble klappet på hodet av Celtic-fansen.
SPYTT TIL SVAR:</B> Senegaleseren svarer med å spytte på tilhengerne.