Liverpool-spiss sendte Italia til U21-finale

Borini matchvinner mot Nederland.

MATCHVINNER: Fabio Borini scoret kampens eneste mål mot Nederland, og med det er de klare for finale. Der møter de Spania. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB SCANPIX
MATCHVINNER: Fabio Borini scoret kampens eneste mål mot Nederland, og med det er de klare for finale. Der møter de Spania. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB SCANPIXVis mer

• Italia-Nederland 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Spania sørget med sitt pasningsspill for å sende Norge hjem fra årets U21-EM-sluttspill i Israel. I finalen møter spanjolene Italia.

Det ble klart etter at de beseiret Nederland 1-0 etter en scoring av Liverpool-spilleren Fabio Borini.

Nederland startet best Adam Maher var ekstremt nære å sende de oransjekledde i føringen allerede etter fem minutter. Han klinket et frispark i treverket til keeper Francesco Bardi, som ikke hadde vært i nærheten av skuddet om det hadde gått et par centimeter lenger ned.

Den første omgangen vippet en del fram og tilbake og litt før pause fikk også hver av lagene store sjanser, i en omgang der Nederland ropte på to straffer og var nærmest scoring. Det ble imidlertid verken mål til noen av lagene eller straffe til Nederland i løpet av de første 45 minuttene.

Skulle vært utvist Også den andre omgangen bølget fram og tilbake, og Italia kom stadig nærmere. Og Nederland skulle nok hatt en spiller utvist, men dommeren fikk det ikke med seg da Bruno Martins Indi albuet Donati i mellomgulvet. Dermed fortsatte man å spille 11 mot 11.

Så kom avgjørelsen. Med litt over 10 minutter igjen av ordinær tid fant Lorenzo Insigne sin lagkamerat Fabio Borini. Liverpool-spissen vendte bort sin stopper og bredsidet ballen sikkert inn Jeroen Zoet i det nederlandske buret.

Nederland satt inn en sluttspurt, men maktet ikke å overliste Francesco Bardi i Italia-buret. Dermed får Nederland, i likhet med Norge, bronse i årets U21-EM. Finalen mellom Spania og Italia spilles tirsdag klokken 18.00.