Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Virgil van Dijk trøstet dommeren

Liverpool-stjerna trøstet den gråtende dommeren. Nå hylles han

Dommer Ovidiu Hategan mistet mora nylig. Etter å ha dømt kampen mellom Nederland og Tyskland mandag kveld, brøt han sammen.

KJERNEKAR: Virgil van Dijk ga dommeren noen trøstende ord etter Nations League-kampen mandag. Han har nemlig nylig mistet mora. Skjermdump med tillatelse fra TV 2
KJERNEKAR: Virgil van Dijk ga dommeren noen trøstende ord etter Nations League-kampen mandag. Han har nemlig nylig mistet mora. Skjermdump med tillatelse fra TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høstens Nations League går mot slutten. Mens Norge har hatt stor suksess og vunnet sin gruppe på nivå C, har Nederland gjort det samme i sin gruppe på nivå A.

Gruppeseieren ble sikret etter 2-2 mot gruppejumbo Tyskland mandag kveld. Stornasjonen Tyskland ledet 2-0 da nederlenderne startet opphentingen. Liverpool-stjerna Virgil van Dijk (27) ble den store helten da han banket inn utlikningen på overtid.

Men etter kampen, midt i jubelen, var det en helt annen mann Virgil van Dijk tenkte på. Nemlig dommer Ovidiu Hategan.

Mistet mora

De som fulgte kampen, la kanskje merke til at van Dijk gikk rett bort til den rumenske dommeren. Van Dijk ga ham en klem, og kameraene viste en Hategan som tydelig kjempet mot tårene.

Van Dijk forklarer:

- Han mistet nettopp mora si, og brøt sammen. Jeg trøstet ham, og sa at jeg syntes han hadde gjort en god kamp. Det var ikke så mye, men kanskje det hjelper, sier Van Dijk til Algemeen Dagblad.

Det er ikke første gang Nederland-kapteinen har vist omsorg for noen andre i løpet av de siste dagene. I kampen mot Frankrike for noen dager siden, der Nederland for øvrig vant 2-0, lånte han bort jakka si til ei balljente som frøs.

Frankrike ble for øvrig nummer to i gruppa, som måtte avgjøres på målforskjell. Den gikk i favør Nederland.

Hylles

I sosiale medier hylles Liverpool-stjerna.

- Vakkert, skriver en bruker.

- Dette viser at fotball er så mye mer enn bare en lek, skriver en annen.

- Det er dette fotball handler om - nettopp å ha empati når det gjelder andres roller og det å forstå at vi er mennesker, alle mann! Dette er klasse, skriver en annen.

I mars neste år starter den tradisjonelle EM-kvalifiseringen slik vi kjenner den. Men resultatene fra Nations League har en betydning inn mot mesterskapet som skal gå i flere europeiske land, blant annet England, Tyskland og Italia.

Etter at 20 lag har kvalifisert seg gjennom EM-kvalifiseringen, hentes fire lag fra Nations League. Dette er da lag som ikke har klart å ta seg til mesterskapet gjennom EM-kvalifiseringen.

Disse må da ut i en playoff om EM-plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!