IKKE MED TIL BEOGRAD: Xherdan Shaqiri (t.h.) blir hjemme. Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
IKKE MED TIL BEOGRAD: Xherdan Shaqiri (t.h.) blir hjemme. Foto: PHILIP OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Liverpool-stjerne blir hjemme: - Vet ikke hva som ville skjedd

Xherdan Shaqiri ikke med resten av Liverpool-laget i møtet med Røde Stjerne.

Liverpool møter Røde Stjerne i Champions League til viktig kamp i morgen. Det blir uten sveitsiske Xherdan Shaqiri (27).

Shaqiri har kosovoalbanske røtter og det var ventet at angriperen ville fått en tøff mottakelse av den beryktede serbiske Røde Stjerne-fansen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er redd for at det ville tatt fokus fra kampen. Han har derfor bestemt seg for å la Shaqiri være igjen i England, når resten av mannskapet reiser til Beograd.

- Vi har hørt og lest om spekulasjonene og snakket om hva slag mottakelse Shaq ville fått, og selv om vi ikke vet hva som ville skjedd, ønsker vi å dra dit og være hundre prosent fokuserte på fotballen og ikke tenke på noe annet, det er alt, sier Klopp på dagens pressekonferanse ifølge Liverpool Echo.

Klopp forteller at Shaqiri forstår og aksepterer avgjørelsen og sier at det ikke er noe politisk budskap.

- Vi er Liverpool FC, en stor klubb, et fotballag, men vi har ingen melding utover det. Vi har ikke noe politisk budskap, absolutt ikke. Vi vil fokusere på et fantastisk fotballkamp, uten forstyrrelser, sier tyskeren videre.

Shaqiri ble født i det som tidligere het Jugoslavia og har kosovoalbanske foreldre. Kosovo erklærte seg uavhengig fra Serbia i 2008.

Shaqiri og Arsenals Granit Xhaka feiret blant annet mål i sommeren VM for Svetis mot Serbia, ved å lage den tohodede albanske ørnen med hendene, noe som skapte sterke reaksjoner.