Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lovren siktet for falsk forklaring av kroatiske myndigheter

Liverpool-stjerne risikerer fem år i fengsel

Dejan Lovren risikerer fengselsstraff etter at kroatiske myndigheter hevder han avla falsk forklaring i rettssaken mot Zdravko Mamic forrige sommer.

Kroatias Luka Modric (t.h.) og Dejan Lovren etter tapet VM-finalen i fotball mellom Frankrike og Kroatia på Luzhniki stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Kroatias Luka Modric (t.h.) og Dejan Lovren etter tapet VM-finalen i fotball mellom Frankrike og Kroatia på Luzhniki stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dejan Lovren anklages av kroatiske myndigheter for å ha begått mened. Det var den kroatiske statsadvokaten som onsdag meldte om siktelsen mot VM-sølvvinneren fra i sommer.

Liverpool-stopperen er anklaget for å ha løyet i sin forklaring under rettssaken mot en av kroatisk fotballs mektigste menn, den tidligere Dinamo Zagreb-presidenten Zdravko Mamic forrige sommer.

Det er foreløpig ikke kjent når rettssaken til Lovren starter, men 29-åringen risikerer alt fra seks måneder til fem år i fengsel om han skulle bli dømt for forholdet, skriver Reuters.

Lovren er ikke den eneste kroatiske landslagsspilleren som er involvert i rettssaken. Tidligere i sommer ble også Luka Modric siktet for det samme etter han ble spurt om overgangen sin fra Dinamo Zagreb til Tottenham tilbake i 2008.

Mamic er sammen med broren og to andre Dinamo-direktører anklaget for å ha misbrukt makt og effektivt underslått nærmere 150 millioner kroner. Den tidligere Dinamo-direktøren skal ha underslått pengene gjennom fiktive avtaler vedrørende spilleroverganger. Alle tre benektet skyld i retten.

Mamic ble i juni dømt til fengsel i seks og et halvt år for korrupsjon, men har flyktet Kroatia over grensa til Bosnia hvor han nå oppholder seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!