Liverpool-stjerner er møkklei Wimbledon-heltenes Wembley-skryt

- Lite respektfullt.

DEN GÆRNE GJENGEN: Hvor redde ble Liverpool i minuttene før avspark da de møtte Wimbledon i 1988? I forkant av 3. rundemøtet mellom AFC Wimbledon og Liverpool går nå debatten i engelske medier. Foto: David Cannon / Allsport
DEN GÆRNE GJENGEN: Hvor redde ble Liverpool i minuttene før avspark da de møtte Wimbledon i 1988? I forkant av 3. rundemøtet mellom AFC Wimbledon og Liverpool går nå debatten i engelske medier. Foto: David Cannon / Allsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De spilte på fjerde nivå i engelsk fotball så seint som i 1983. Fem år etterpå kom det største øyeblikket i Wimbledons fotballhistorie:

«The Crazy Gang» slo den daværende giganten i engelsk fotball, Liverpool, 1-0 i FA-cupfinalen på Wembley.

Anført av fysiske hardhauser som Vinnie Jones, Dennis Wise og John Fashanu var Wimbledon en gjeng det gjorde vondt å møte - og det var et image de prøvde hardt på å leve opp til.

Finaleomkampen Andre juledag ble TV-dokumentaren «The Crazy Gang» vist på BT Sport i England. Med Fashanu og Jones som hovedfortellere presenteres et bilde av en garderobekultur med blodige slåsskamper, knallharde konflikter og bestemte rangordninger. Strengt nødvendig for å bygge Wimbledon til det det var, ifølge de to fotballtøffingene.

I kveld møter Liverpool utbryterlaget AFC Wimbledon i FA-cupens 3. runde. Minnene går tilbake til 1988, da Wimbledon nettopp hadde avsluttet sesongen på en meget sterk sjuendeplass. Men opp til de suverene ligavinnerne Liverpool var det 33 poeng, så da lagene sto i tunnelen på Wembley var det ingen tvil om hvem folk forventet skulle ta hjem FA-cupen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.