BRUKTE VM-SLUTTSPILLET: Steven Gerrard og Jamie Carragher (fra venstre) klarte å selge Liverpool til Joe Cole (t.h) i Sør-Afrika. Foto: AFP/Jewel Samad
BRUKTE VM-SLUTTSPILLET: Steven Gerrard og Jamie Carragher (fra venstre) klarte å selge Liverpool til Joe Cole (t.h) i Sør-Afrika. Foto: AFP/Jewel SamadVis mer

Liverpool-stjerner overtalte Cole

Under VM i Sør-Afrika.

||| (Dagbladet): Liverpool står for sommerens overgangskupp, klubben fra Merseyside hentet i går Joe Cole fra Chelsea

28-åringen med 56 landskamper for England kommer gratis og har skrevet kontrakt til 2014.

I dag avslører Liverpool-manager Roy Hodgson at han måtte ha hjelp fra klubbens stjernespillere for å få Cole til å velge nettopp Anfield-klubben.

- Jamie Carragher og Steven Gerrard gjorde en god jobb, de solgte klubben til Joe under VM nylig. Han visste ikke hva han skulle gjøre. For å være ærlig måtte det litt tautrekking til for å overtale en London-gutt, som har spilt i London hele sitt liv, til å flytte opp til Liverpool, sier Hogson til radiokanalen Talksport.

Topp spiller
Den lekne kantspilleren hadde tilbud også fra Tottenham, Arsenal og West Ham, alle hovedstadsklubber.

-  Det enkleste løsningen var å bli i London-området, sier Hodgson.

Med Cole på plass er stemningen høy i Liverpool-stallen. Visekaptein Carragher sier at Cole-signeringen er gode nyheter, og at det kan komme mer framover.

LIVERPOOL-GLEDE: Jamie Carragher mener Liverpool ikke kan avskrives, etter at han og Steven Gerrard gjorde Cole-jobben for Anfield-laget. Foto: AFP/ PAUL ELLIS
LIVERPOOL-GLEDE: Jamie Carragher mener Liverpool ikke kan avskrives, etter at han og Steven Gerrard gjorde Cole-jobben for Anfield-laget. Foto: AFP/ PAUL ELLIS Vis mer

- Dette er en beskjed om at Liverpool mener alvor. Vi har sikret oss en topp spiller på internasjonalt nivå, som var veldig viktig for Chelsea. Mange klubber ville ha ham, og det er et skikkelig kupp at han valgte å komme hit, sier Carragher til nyhetsbyrået PA.

Nå ser 32-årige Carragher virkelig fram til seriestarten, etter at vårsesongen endte med en 7. plass og exiten til manager Rafa Benitez.

Liverpool-løft
- Alle supportere jeg har snakket med er virkelig henrykte, og det er det samme med spillerne. Dette har gitt alle et løft, akkurat til rett tid, sier Carra.

Cole har ennå ikke gjennomgått legeundersøkelsen, bare den gjenstår før han offisielt er Liverpool-spiller. Cole kom til Liverpools treningsleir i Sveits i går.

KLAR FOR RØDT: Joe Cole valgte å ta med seg familien fra London til Liverpool. Foto: AP/Darko Bandic
KLAR FOR RØDT: Joe Cole valgte å ta med seg familien fra London til Liverpool. Foto: AP/Darko Bandic Vis mer