Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool stoler på Spurs, Villa og City

Derfor lever gullhåpet.

GIR IKKE OPP GULLHÅPET: Liverpool-back Glen Johnson, her mot Aston Villas Stiliyan Petrov, tror topplagene også vil avgi poeng framover. Foto: AFP/PAUL ELLIS
GIR IKKE OPP GULLHÅPET: Liverpool-back Glen Johnson, her mot Aston Villas Stiliyan Petrov, tror topplagene også vil avgi poeng framover. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

(Dagbladet.no): 1-3 mot Aston Villa på Anfield var Liverpools første hjemmetap på 31 kamper. Og nederlaget var det andre på tre seriekamper. Til sammenlikning tapte de helrøde to kamper på 38 matcher forrige sesong.

Det er mye å svelge for Liverpool-fansen, som kanskje finner trøst i Glen Johnsons argumentasjon i dag.

Den rekorddyre høyrebacken sier at poengtapene ikke trenger å bety så mye, han tror at Manchester United, Chelsea og Arsenal også vil ryke på smeller framover.

- Jeg tror definitivt at lag som Aston Villa, Tottenham og Manchester City kommer til å ta poeng av de såkalte topp 4-klubbene. Det er det fine med Premier League, alle kan slå alle, sier Johnson til Daily Telegraph.

Ingen selvpisking
Foreløpig har verken Arsenal eller Chelsea avgitt poeng, mens United fikk seg en på nesen borte mot Burnley.

Johnson mener det er for tidlig å avskrive Liverpool, selv om han selvsagt skulle ønske seg mer enn tre av ni mulige poeng så langt.

- Dette er selvsagt ikke den sesongstarten vi ønsket oss, men det er bare spilt tre kamper og det er lenge igjen. Det er tidlig i sesongen, så vi skal ikke piske oss selv for mye, sier Johnson.

Johnson var ikke den manager Rafa Benitez trakk fram da han forklarte Villa-tapet i går kveld. Spanieren gikk løs på Steven Gerrard, som ordnet straffespark til bortelaget. Og han påpekte feil på feil hos seniorspillerne.

- Vi vet nå at vi må dra til Bolton lørdag og vinne. Hvis vi klarer det kan alt forandre seg, da blir selvtilliten bedre, sier Benitez.

Tap ikke ødeleggende
Johnson viser til nettopp United når han skal forklare at to tapte kamper ikke trenger å bety all verden. De tapte nemlig fem kamper på veien til seriemesterskap nummer 19 i vår.

- De spilte uavgjort i fem kamper færre enn Liverpool. Tre poeng for seier betyr at et tap, selv et hjemmetap som er utrolig skuffende, ikke gjør så stor skade som ellers. Derfor er det for tidlig å avskrive Liverpool som tittelutfordrere.

KREVER SEIER LØRDAG: Bolton-kampen er en match Liverpool må vinne, sier manager Rafael Benitez. Foto: AP/Tim Hales
KREVER SEIER LØRDAG: Bolton-kampen er en match Liverpool må vinne, sier manager Rafael Benitez. Foto: AP/Tim Hales Vis mer
REFS: Steven Gerrard felte Villa-spilleren før Ashley Young økte til 3-1 på Anfield. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
REFS: Steven Gerrard felte Villa-spilleren før Ashley Young økte til 3-1 på Anfield. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media