Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-stopper sendte Frankrike til VM med to mål

Mamadou Sakho den store helten.

 HELT:  Mamadou Sakho scoret to mål og sendte med det Frankrike til VM. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD/NTB Scanpix.
HELT: Mamadou Sakho scoret to mål og sendte med det Frankrike til VM. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD/NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Frankrike tapte 0-2 borte mot Ukraina. Det skulle hevnes i Paris. Og franskmennene kledd i blått, gjorde jobben.

Men den store helten, var det ikke mange som hadde spådd på forhånd.

Mamadou Sakho. Midtstopperen scoret Frankrikes første mål etter 22 minutter. Et snaut kvarter senere hadde Karim Benzema doblet ledelsen, og sørget for at lagene var like langt i playoff-duellen.

Det var ikke bortelaget fornøyd med, de ropte på offside, og med god grunn. Benzema burde ha blitt vinket av for offside, men dommeren lot spillet gå.

Det gjorde han ikke noen minutter før. Benzema satte ballen i mål, men målet ble feilaktig annulert for offside.

Rødt kort Like etter hvilen ble det enda situasjonen forverret for Ukraina som allerede var bak med to. Yevhen Khacheridi pådro seg sitt andre gule kort og ble vist ut.

Dette var tydeligvis ikke ukrainernes aften. Etter 72 minutter var Sakho frampå igjen. På bakre stolpen opererte som han målsnik etter en dødball. Og det harde innlegget traff Liverpool-spilleren og gikk i mål.

Sakho jublet hemningsløst etter den avgjørende scoringen sammen med lagkameratene og trener Didier Dechamps.

Ukraina yppet seg mot slutten, men Franrike hadde ingen problemer med å holde unna.