Napoli sikret seier over Liverpool på overtid

Liverpool straffet på overtid av hjemmehelten

Liverpool ble presset og presset av Napoli, og på overtid resulterte det i et fortjent seiersmål av Lorenzo Insigne.

  • Napoli - Liverpool 1-0 (0-0)

Et tent Napoli-lag gikk ut i hundre mot Liverpool og holdt trøkket gjennom hele kampen. Likevel klarte de aldri å overliste Liverpool og få ballen forbi Alisson, før kampen var på overtid.

Helten ble hjemmefavoritten, den Napoli-fødte Lorenzo Insigne, som fikk en tå på et perfekt innlegg av Callejon og ga laget en svært fortjent seier.

Det ble en taktisk seier for Carlo Ancelotti som traff meget godt både med laguttaket, formasjonen som var lagt om til 3-5-2 for anledningen og med byttene som gjorde at Napoli fikk satt inn den siste sluttspurten og tatt alle tre poengene.

For gjestene var det lite å skrive hjem om sjanse eller spillemessig, Liverpool skapte knapt en sjanse verdt å snakke om.

Liverpool virket mer defensive og forsiktige enn hva de har vist tidligere denne sesongen og Jürgen Klopp må være noe bekymret over det som var Liverpools klart svakeste prestasjon for sesongen, rett etter en kamp mot Chelsea hvor de fort kunne tapt.

- Vi tapte fortjent, og det er ikke noen vits i å gjøre det verre enn det var. Vi hadde våre øyeblikk, men var åpne bak. Vi hadde våre øyeblikk, men jobben for våre tre midtbanemenn ble for vanskelig, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Det betyr at gruppe G igjen er helt åpen og Napoli leder med fire poeng foran PSG og Liverpool på tre poeng.

Napoli-press

Insigne kom til kampens første store målsjanse da han fyrte til fra 16 meter, men skuddet snek seg utenfor lengste stolpen til Alisson og Liverpools lettelse.

Naby Keita ble fraktet av banen på båre og ble erstattet av Jordan Henderson etter 19 minutter. Skaden virket alvorlig og Keita beveget seg knapt på båren da han ble kjørt ut av stadion på en golfvogn.

Arkadiusz Milik viste seg fram med balanse og styrke da han mottok ballen med Gomez i rygg, tverrvendte og fyrte av. Avslutningen ble derimot ikke god nok til å overliste Liverpools sommerkjøp for keeperplassen.

Liverpool skapte lite eller ingenting i den første omgangen. Salah mottok stort sett ballen sidevendt eller feilvendt og var aldri en stor trussel, ei heller de to andre i Liverpools angrepstroika.

For Napoli ble det også mye nesten på siste tredjedel av banen. Hjemmelaget slet med presisjonen i det de nærmet seg Liverpools mål og den aktive og gode Lorenzo Insigne, måtte flere ganger se pasninger forsvinne forbi seg etter gode initiativ.

Det var også han som la innlegget da Milik fikk omgangens beste sjanse på overtid av første omgang, men headingen havnet rett i fanget til Alisson.

I Viasats studio satt Liverpool-legende Jamie Carragher. Han omtalte omgangen som Liverpools verste så langt denne sesongen.

Mer av det samme

Det var samarbeidet mellom Napolis to angripere som var det mest truende angrepsvåpenet. Napoli sto høyt, presset hardt og gjenvant ballen og Insigne fant stadig Milik som satte Liverpools keeper på prøve.

Napoli hadde ballen, det var de som skapte sjansene, mens gjestene fra Liverpool var tamme.

Liverpool fikk en sjelden sjanse knappe 20 minutter før full tid da de vant igjen ballen høyt og Firmino slo en fin stikker i retning Mané, men Ospina rakk akkurat fram til ballen før den senegalske spissen og fikk avverget sjansen.

Så var det Napolis høyrekant som skulle få de neste sjansene.

José Callejon kom to ganger helt fri på høyrekanten, men Allison var flott ute og gjorde seg stor på den første muligheten og Joe Gomez ryddet unna nærmest på strek på spanjolens andre forsøk.

Presset ga uttelling

Det var innbytter Dries Mertens som fikk kampens desidert største sjanse. Et flott innlegg mellom forsvar og keeper fant den belgiske storscoreren, men han instinktive avslutning traff bare tverrliggeren og ikke nettmaskene.

Så kom endelig scoringen. Dries Mertens spilte flott til Callejon som dunket ballen på tvers av feltet. Der var Insigne som strakk seg så lang den 167 centimeter høye kroppen kunne og fikk satt tåa på ballen.

En fortjent seier til Napoli.