Liverpool-supporter Lafton ble lettet da favorittlaget tapte

For det er vanligvis gode nyheter for Hønefoss.

- IKKE OVERTROISK, MEN...: Hønefoss-kaptein Frode Lafton mener å ha lagt merke til at Hønefoss gjerne taper når Liverpool vinner, og motsatt. Derfor ble han "litt glad" da han hørte at favorittlaget hadde tapt 1-2 mot Wigan i går, like før Hønefoss selv sparket i gang sesongen mot Lillestrøm. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- IKKE OVERTROISK, MEN...: Hønefoss-kaptein Frode Lafton mener å ha lagt merke til at Hønefoss gjerne taper når Liverpool vinner, og motsatt. Derfor ble han "litt glad" da han hørte at favorittlaget hadde tapt 1-2 mot Wigan i går, like før Hønefoss selv sparket i gang sesongen mot Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Hønefoss-debuten i eliteserien var alt annet enn god. Laget tapte de seks første kampene og rykket ned. Comebacket på øverste nivå ga ett poeng etter 0-0 hjemme mot Lillestrøm.

Kaptein Frode Lafton gjør sin 19. sesong i HBK. Den lojale klubbspilleren er ivrig Liverpool-supporter og fikk med seg at favorittlaget lørdag tapte 1-2 hjemme mot Wigan bare minutter før Hønefoss spilte i gang sin sesong.

- Jeg var «glad» Liverpool tapte. For selv om jeg ikke er overtroisk eller noe sånn, så har det nesten vært sånn det siste året at vi har tapt eller spilt uavgjort når Liverpool har vunnet. Og har Liverpool tapt så har vi vunnet. Så jeg ble litt glad da jeg hørte det, selv om det nå er krise på Anfield, sa Lafton til NTB.

I 2010 var ikke HBK helt klare på hva som ventet i eliteserien. Klubben handlet inn spillere på navn, ikke om de passet inn. Og laget var ikke komponert ideelt med flere spillere «ute» av posisjon. Mot LSK lørdag virket laget mye mer samspilt.

- Vi tenker ikke så mye på 2010, men har vært på en «go» ganske lenge. Nå har vi vel 14-15 kamper uten tap. Det var viktig å prestere mot LSK. Vi hadde fortjent tre poeng. Det hadde vært moro med mål, for da hadde vi kjørt enda hardere. Og så var det litt moro ettersom de sa at de skulle slå oss 7-0 (LSK åpnet med 7-0 mot Stabæk i fjor), sa Lafton.

Men åpningskampen bar preg av et tempo som spillerne ikke alltid hadde ferdigheter til å matche. Lafton mener begge lag burde brukt mer tid med ball.

SJOKKTAP FOR LIVERPOOL: Her blir Gary Caldwell matchvinner for Wigan, som vant 2-1 på Anfield i går. Foto: AFP PHOTO/IAN MacNICOL
SJOKKTAP FOR LIVERPOOL: Her blir Gary Caldwell matchvinner for Wigan, som vant 2-1 på Anfield i går. Foto: AFP PHOTO/IAN MacNICOL Vis mer

- Det hadde vært bedre om vi brukte mer tid med ball. Vi i Hønefoss har et mål om mer enn to trekk med ball, for da åpner det seg ofte opp muligheter, viser all statistikk, sa Lafton.

(NTB)