- SETT TING I PERSPEKTIV: Tom Nordlie er enige med andre Liverpool-supportere i at hans kommentator-kollega Christian Nilssens kontroversielle Twitter-melding var dum. Men nå synes Nordlie det er på tide å la saken ligge. Foto: Lars Eivind Bones
- SETT TING I PERSPEKTIV: Tom Nordlie er enige med andre Liverpool-supportere i at hans kommentator-kollega Christian Nilssens kontroversielle Twitter-melding var dum. Men nå synes Nordlie det er på tide å la saken ligge. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Liverpool-supporter Tom Nordlie støtter kollegaen etter Twitter-flausen

- La det ligge nå!

(Dagbladet): NRK-kommentator Christian Nilssen vakte harme blant Liverpool-supporterne med en twittermelding etter at Manchester United tapte mot Liverpool.

«Well, at least we didn't kill any fans» skrev United-supporteren. I ettertid har både NRK og Nilssen selv beklaget. Men over 5000 Liverpool-supportere har signert et opprop med krav om at Nilssen ikke får kommentere fotball-VM til sommeren.

Det er å gå for langt, mener tidligere tippeligatrener Tom Nordlie, som skal være ekspertkommentator sammen med Nilssen i Brasil. Men Nordlie, som selv har vært Liverpool-tilhenger siden barndommen, forsvarer på ingen måte selve meldingen fra Nilssen.

- Det var harde ord, og jeg skjønner at det sårer. Det er ord som kan bringe fram følelser og minne om Hillsborough-tragedien. Men det er jo ikke ment bokstavelig, sier Nordlie til Dagbladet.

Perspektiv Han brukte i dag morges Twitter-kontoen sin til å oppfordre Liverpool-supporterne til å la saken ligge, og lovet med glimt i øyet å «oppdra» Nilssen.

«Jeg skal kommentere VM med Christian Nilssen, og jeg er Liverpool fan og skal oppdra ham. La det ligge nå!» skrev Nordlie.

- Man må sette dette i perspektiv med hva som skjer ellers i verden og ikke blåse det opp. Folk dreper hverandre hver dag, og det er kriger, sier han.

Han er helt enig i at det var dumt av Nilssen å uttrykke seg seg som han gjorde, men sier det er menneskelig å feile.

- Det er fotballsupportere som klager nå. Tenk på hva supportere roper og skriker under kamper: «La'n dø!» og «drep dem!». Da forsvarer de seg med at det er symbolsk, og ikke ment bokstavelig, sier Nordlie.

Profesjonell Han kjenner Nilssen fra tida da han selv var trener og ble både intervjuet og kritisert av ham, og mener VM-kollegaen er en hundre prosent profesjonell journalist.

Liverpool-supporterne har vist til at flere Liverpool-spillere, som også ved tidligere anledninger har blitt karakterisert på ufint vis av Nilssen, skal spille i VM, og at det kan bli problematisk om han skal kommentere dem i kamp.

Men Nordlie føler seg trygg på at det blir helt uproblematisk. Nå synes han altså at saken bør legges død.

- Han har beklaget, men han får ikke spolt tida tilbake. Hva er det folk vil? At han ikke skal få fortsette i jobben? Hjelper det, liksom? Hindrer det at nestemann gjør det samme? Ja, man skal ta dette på alvor. Det har NRK gjort, det har Christian gjort. Så får man la det ligge, sier Nordlie.

Ferdig med saken - Jeg er helt enig med Tom Nordlie i at man ikke skal dra det for langt den andre veien heller, sier Pål Christian Møller, styreleder i Liverpools supporterklubb.

Han var med supporterklubben i et møte med NRK i dag. Tema var fortsatt Twitter-bruk.

- NRK beklaget igjen og understreket at det som skjedde er uakseptabelt. Det er uakseptabelt av NRK-ansatte å opptre slik i sosiale medier. De beklaget helt uten forbehold, og lover at dette ikke skjer igjen, sier styrelderen.

Møller sier at supporterklubben aldri har kommet med krav om at Nilssen ikke skal reise til VM:

- Dette er en personalsak som NRK selv må få behandle etter sine retningslinjer. Vi er ikke i England der folk får sparken når de dummer seg ut.

Det var Liverpool-supporterne som presset på for dagens NRK-møte. Et siste ønske fra Liverpool-supporterne er spilt inn til statskanalen.

- Vi fikk en uforbeholden beklagelse. Nå ha vi ikke noe behov for å forfølge saken videre. Fra supporterklubbens side kan vi sette punktum for saken, men vi ønsker at NRK også beklager det i sin kanal. Vi har sagt til dem at vi tror det kan være lurt. Nettsidene var vårt forslag, sier Møller.

KRITISERT: NRK-kommentator Christian Nilssen er Manchester United-fan og provoserte Liverpool-supportere ved en upassende melding på Twitter. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
KRITISERT: NRK-kommentator Christian Nilssen er Manchester United-fan og provoserte Liverpool-supportere ved en upassende melding på Twitter. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer