UTESTENGT: Luis Suarez (t.v) endte opp med karantene etter munnhuggeriet med Patrice Evra på Anfield 15. oktober. Foto: AFP/ANDREW YATES
UTESTENGT: Luis Suarez (t.v) endte opp med karantene etter munnhuggeriet med Patrice Evra på Anfield 15. oktober. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

- Liverpool-supportere forledes av egen klubb

Norske United- og Liverpool-fans svarer før hatoppgjøret.

• Fotballstudio lørdag: FA-cupens 4. runde fra kl. 13 lørdag

(Dagbladet): Liverpool-kaptein Steven Gerrard ber begge lags fans roe seg. United-sjef Alex Ferguson oppmuntrer spillerne til å oppføre seg.

Så brennbart virker møtet mellom Liverpool og Manchester United på Anfield i morgen. Kampen har alltid vært et prestisjeoppgjør, nå er følelsene enda sterkere.

Åtte kampers karantene Årsaken er Patrice Evras rasismeanklager mot Luis Suarez, og all kjeklingen i kjølvannet av urugayanerens karantene på åtte kamper.

Bare en av hovedpersonene kan løpe ut på banen til FA-cupkampen, United-kaptein Evra. Suarez er fortsatt utestengt, etter ordene som falt i ligamøtet i oktober.

STØTTE: Suarez og lagkameratene stilte opp i nytrykkede trøyer etter at dommen fra FA kom. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
STØTTE: Suarez og lagkameratene stilte opp i nytrykkede trøyer etter at dommen fra FA kom. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Nå møtes klubbene igjen for første gang - og det forventes et Anfield på kokepunktet.

Dagbladet tok en prat med begge lags norske supportere omlag 24 timer før avspark for 4. rundekampen.

- Kommer Evra til å spille på Anfield?
Dag Langerød, ansvarlig redaktør for United.no:
- Ja, det tar jeg for gitt utifra det jeg har lest den siste uka. Dessuten har vi ikke noen alternativer. I verste fall har vi ti skader igjen, og det merkes jo. Da trenger vi Evra som er kaptein, og veldig viktig i garderoben.

Pål Chr. Møller, formann i Liverpools norske supporter supporterklubb:
- Ja, slik jeg har forstått det sies det at han kommer til å spille. Hvis de setter han ut av laget på grunn av forventet piping, så er det svakhet som jeg tviler på at Alex Ferguson viser.

- Hvilken velkomst får han?
DL: - Jeg tror han kommer til å få gjennomgå og få huden full. Han blir buet ut, med massiv pipekonsert. Så får vi se om det har noen effekt.  Hvis fansen på Anfield tipper over i hets blir det helt feil. Liverpool-fansen er blitt forledet av egen klubb til å tro at Suarez er uskyldig, og at skylden ligger hos Evra eller andre. Buing kan jeg skjønne, Suarez er deres beste spiller. Blir det hets rister jeg på hodet av Liverpool-fansen, igjen.

PCM: - Jeg regner med at det blir massiv pipekonsert mot Evra. Jeg vil ikke noen skal tro vi forsvarer rasisme, men det er uenighet i denne saken om hva som virkelig ble sagt. The Kop hadde en ny sang mot City onsdag som var bra: «We're not racists, we only hate mancs».

- Er du engstelig for publikumsbråk?
DL: - Nei, egentlig ikke. Når skjedde det sist? Det kan alltids skje noe utenfor banen, men det er en høyrisikokamp men mye politi.

19 MOT 18: Alex Ferguson sørget for at United passerte Liverpool i antall ligapokaler ved sesongslutt 2011. Foto: AFP/PAUL ELLIS
19 MOT 18: Alex Ferguson sørget for at United passerte Liverpool i antall ligapokaler ved sesongslutt 2011. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

PCM: - Jeg tror supporterne møter Evra med scouserhumor, det blir piping og nidviser. Dette er ikke noe å være redd for. Jeg har vært i Liverpool 100 ganger, og aldri sett bråk.

- Hvor viktig er kampen for ditt lag?
DL: - Det er Liverpool, da, vi møter dem. Ja, jeg vil vinne kampen, men hvis jeg skal velge mellom cupen og ligagullet, så bryr jeg meg ikke om FA-cupen. Det er ikke en Mikke Mus-cup, som ligacupen. Det kan bety et trofé, og det handler om ære. Det handler om å kunne gi en kommentar til Liverpool-kompisen på jobben dagen etterpå.

PCM: - Det er en viktig uke for oss, og vi er allerede klare for Wembley. Det var et løft å slå City, og nå vil alle toppe det. En seier mot United gir selvtillit som vil smitte over i ligaen. Men i FA-cupen er det tidlig, bare 4. runde, så sportslig betyr det ikke så altfor mye.

- Er dette Premier Leagues største hatoppgjør?
DL: - Nei. Kampen mot City i tredje siste serierunde, det kommer til å bli kamp. Liverpool er ikke der oppe, fordi de ikke utfordrer United i serien. For meg betyr City-kampen mest, City er en utfordrer til seriegullet og framtiden, og alt foregår på toppen.

PCM: - Ja, United er laget vi elsker å slå. Kampen vil få en ekstra nerve på grunn av Evra og Suarez-saken, som vi Liverpool-supporter fikk feil konklusjon. Evra er den som er mest mislikt av alle her, og han kommer til å få høre det. Sånn er fotballen.

- Hva er tipset ditt for kampen?
DL: - Liverpool har en evne til å heve seg mot oss, og taper sjelden hjemme. Jeg er fryktelig spent, vi har masse skader. Men jeg tror alltid United vinner mot alle englelske lag, det er utgangspunktet mitt etter 25 år under Ferguson. Hvis vi tar i, så kan jeg si 3-1 eller 2-0 til United.
 
PCM: - Jeg tror Liverpool vinner, dette betyr mest for Liverpool og viljen til å vinne er sterkere i Liverpool. Jeg tipper gjerne 2-0. Og det er ingen som hadde blitt lei seg hvis Evra scoret selvmål. Selvmål hadde vært topp, med utvisning etterpå.

KLARE FOR WEMBLEY: Craig Bellamy scoret målet som ga 2-2 mot Manchester City onsdag og en ligacupfinale til Liverpool. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
KLARE FOR WEMBLEY: Craig Bellamy scoret målet som ga 2-2 mot Manchester City onsdag og en ligacupfinale til Liverpool. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
SKADER: Wayne Rooney (t.h) er en av United-spillerne som er usikre med skader, men Ferguson varslet i dag at han har to-tre av de ti skadde tilbake på trening igjen. Foto: AFP/DANIEL MIHAILESCU
SKADER: Wayne Rooney (t.h) er en av United-spillerne som er usikre med skader, men Ferguson varslet i dag at han har to-tre av de ti skadde tilbake på trening igjen. Foto: AFP/DANIEL MIHAILESCU Vis mer