Liverpool-tap rett før slutt

Gikk for uavgjort.

(Dagbladet.no:) Champions League: Benfica - Liverpool 1-0. De regjerende mesterne trakk et av de lettere lagene til åttendelsfinalene, men fikk det ikke lett i den første kampen.

Benfica - som har slitt i den hjemlige serien - kjempet nemlig med nebb og klør.

De klarte å kjempe Liverpool ut av stilen, og det ble en svært sjansefattig kamp i Portugal.

- Spillerne jobbet hardt, men vi klarte ikke skape så mange sjanser. Vi håpet på en del kontringssjaner, men fikk heller ikke det, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

Tøff start

Det åpnet veldig tett og tøft mellom Benfica og Liverpool. Luis Garcia brukte bare 20 sekunder på å havne i boka til dommeren, etter at han satte knottene i leggen på Léo.

Liverpool hadde stort sett kontroll i starten av kampen, og det meste av spillet foregikk på Benficas banehalvdel. Det spillemessige overtaket til tross: Engelskmennene - for anledningen i hvitt - klarte ikke komme til de store sjansene.

Tempoet ble litt roligere mot pause, men det var fortsatt en tøff batalje.

SEIN SCORING:  Luisão scoret vinnermålet på en heading, sju minutter før slutt. Foto: AP
SEIN SCORING: Luisão scoret vinnermålet på en heading, sju minutter før slutt. Foto: AP Vis mer

Benfica fikk en ålreit sjanse på overtid i 1. omgang, da Steve Finnan hektet Sambrosa Simco like utenfor straffefeltet. Simco tok selv frisparket, som han sendte halvannen meter over mål.

Også etter pause var det en tett og jevn kamp.

Gerrard på benken

Lagene slet med å spille seg til de store sjansene, men Petit prøvde seg fra midtbanen da José Reina sto langt ute i feltet. Keeperen rakk derimot tilbake og avverget et supermål.

Liverpool startet kampen med Steven Gerrard på benken - på grunn av en lårhøne, men etter 78 minutter kom han inn for Fernando Morientes. En spiss ut og en midtbanespiller inn - manager Rafael Benitez var åpenbart fornøyd med uavgjort og null baklengsmål.

Men slik gikk det ikke.

Seks minutter før slutt sendte Luisco hjemmefansen til himmels. Han løp inn mot bakre stolpe på et frispark, og headet ballen ned ved stolperota. Reina hadde ingen sjanse til å stoppe kanonheadingen.

Dermed gikk avansementutgangspunktet til Liverpool fra å være perfekt til å bli ok. Med 0-1 før oppgjøret på Anfield om to uker har LFC fortsatt gode muligheter til å gå videre til kvartfinalene.

- Det kommer til å bli tøft, men hjemme på Anfield kan vi slå alle, sier Benitez.

MESTERNE TAPTE: Luis Garcia & Co. gikk på en smell i åttendelsfinalen.