Liverpool taper terreng

LIVERPOOL: Michael Owen fightet inn utlikningen og var centimetere unna vinnermålet. Det han manglet på den ultimate Anfield-gleden kan koste Liverpool en plass i Champions League neste sesong.

- Denne kampen er den viktigste vi spiller denne måneden, sa manager Gerard Houllier før avspark. Likevel roterte han på laget. Han hadde sikkert sine grunner, men han gamblet og tapte.

To poeng.

- Synd, sier Michael Owen.

- Vi hadde sjanser nok til å vinne. Og sjøl om vi er glade for det som har skjedd i UEFA-cupen er målet vårt Champions League. Derfor trenger vi poeng.

Forskjellen

Liverpool hadde alle klodens muligheter til å øke ligatotalen til 48 poeng etter en massiv andreomgang. Likevel var det bare Michael Owen som klarte å gjøre noe med det målet Deon Burton ga Derby med kneet etter bare 10 minutter. Og der har du forskjellen som rir de mest trofaste av de røde:

Manchester United klemmer inn to scoringer i sluttminuttene mot Leicester og vinner greit på en dårlig dag.

Liverpool produserer enorme målsjanser. Men seiersmål? Sorry, mate!

De andre vant

Og det skjer i løpet av en helg hvor tredjelaget Ipswich vinner 1- 0 på Upton Park, fjerdelaget Sunderland vinner 4- 2 på Stamford Bridge og tabellfemmer Leeds slår Charlton 2- 1 borte.

Dermed svir poengtapet for Derby enda mer. Og du så det på Anfield i går ettermiddag - både spillere og supporterne er frustrerte.

Ikke minst fordi de vet at de har det inne.

- Skuffende resultat, sier Houllier.

- Vi trengte å vinne denne kampen. Men tabellen er tett og ingen ting er avgjort. Jeg er fornøyd med det vi gjorde etter pause.

Det siste blir litt feil. Gerard Houllier kan nemlig ikke være fornøyd med avslutningene. Og hadde djevelen vist seg fra sin hviteste side så hadde Derby tatt alle poengene.

Fem minutter før slutt var det bare Sander Westerveld som reddet hjemmelaget fra tap på kampens desidert største målsjanse.

BURDE AVGJORT:</B> Michael Owen scoret Liverpools mål, men spissen hadde også sjanser nok til å bli matchvinner. Men i går var det ikke Liverpools dag.