Liverpool tapte for Galatasaray

Ingen minneverdig retur til Istanbul.

John Arne Riises og hans lagkameraters gjensyn med Atatürk stadion, der de feiret sin største triumf, ble ingen stor opplevelse.

Galatasaray vant den betydningsløse siste kampen i mesterligaens gruppe C med 3-2. Jumbolaget tok dermed sin første seier. Gruppevinner Liverpool fikk sitt første tap, selv om Robbie Fowler scoret kampens første og siste mål på stadion der Milan ble slått i mesterligafinalen.

Det var faktisk Fowlers to første mesterligamål i karrieren.

Halvannet år etter at han ble helt i tidenes mest dramatiske mesterligafinale, fikk Jerzy Dudek vokte Liverpool-målet en siste gang. Det ble ingen ny Dudek-oppvisning i Istanbul.

Fowler scoret med magen på innlegg fra Craig Bellamy i det 22. minutt, men vertene vendte kampen på bare seks minutter i regnværet.

Først sendte Xabi Alonso en fæl feilpasning til Necati Ates, som satte inn 1-1. Så gikk Gabriel Palettas klareringsnikk rett til Okan Buruk, som slo til på volley og scoret et vakkert ledermål.

Galatasaray hadde et stolpetreff og fikk et mål feilaktig annullert for offside før Sasa Ilic punkterte kampen i det 79. minutt. Riise gled i feltet, og Sabri kunne spille til Ilic som bredsidet ballen i mål.

Fowler reduserte rett før slutt, men denne gang ble det ingen Liverpool-opphenting til 3-3.

- Klart vi er skuffet, men vi var allerede gruppevinner. Vi hadde mange unggutter i laget i dag, og dette var verdifull erfaring for dem, sier vikarierende lagkaptein Jamie Carragher.

I den andre kampen i gruppen vant Bordeaux 3-1 borte mot PSV Eindhoven i et like betydningsløst oppgjør. PSV var allerede klar for cupspillet, Bordeaux for UEFA-cupen.

(NTB)

MATCHVINNER: Sasa Ilic scoret det tredje målet for Galatasaray. Jerzy Dudek ble ikke helt som sist han var på Atatürk stadion.
FØRSTE TO: Robbie Fowler scoret begge Liverpools mål - hans to første i Champions League.