RETT I MÅL: Eden Hazard ble matchvinner for Lille mot Liverpool med et frispark som var ment som et innlegg.Foto: SCANPIX/EPA/Mikael Libert
RETT I MÅL: Eden Hazard ble matchvinner for Lille mot Liverpool med et frispark som var ment som et innlegg.Foto: SCANPIX/EPA/Mikael LibertVis mer

Liverpool tapte på Hazard-spill

Innleggsforsøk gikk rett i mål for Lille.

||| (Dagbladet): Lille - Liverpool 1-0.

Liverpools mesterligadrøm endte på overtid på Stade Gerland i Lyon en sein novemberkveld i fjor.

Fire måneder senere fikk også forhåpningene om suksess i «trøsteturneringen» Europa League seg en knekk da Eden Hazard sørget for at Lille opparbeidet seg det beste utgangspunktet foran returoppgjøret på Anfield om én uke.

Det har med andre ord blitt to bomturer over Den engelske kanal for å spille europacupkamper i Frankrike for de røde fra Merseyside denne sesongen.

Manager Rafa Benitez ville imidlertid ikke være altfor kritisk mot eget mannskap. Det var tross alt bedring å spoore siden den begredelige forestillingen laget leverte mot Wigan på mandag.

- Jeg er skuffet over resultatet, men fornøyd med spillernes innsats. De var fantastiske i dag. Vi spilte mot et godt lag på et vanskelig underlag, og jeg synes jeg fikk de svarene jeg ønsket, sier Benitez, ifølge nyhetsbyrået PA.

Sjanserike sluttminutter
I et ikke altfor hendelsesrikt oppgjør på en krevende gressmatte, skulle avgjørelsen falle seks minutter før ordinær tid var omme, da vertene var i stand til å utnytte det som har vært en av de store svakhetene til vanligvis godt organiserte Liverpool; dødball.

Lille fikk et frispark ute på venstresiden, vel 30 meter fra mål, i god innleggsposisjon. Et innlegg mot bakre stolpe var også det Eden Hazard intenderte, men forsøket strøk luggen på både med- og motspillere før det seilte inn i nettmaskene bak en Pepe Reina, som hadde inntatt tilskuerrollen.

Mål preger som kjent fotballkamper, og det skulle tenne til etter Hazards lykketreff. Det skjedde nemlig mer i løpet av hektiske sluttminutter enn i resten av kampen forøvrig.

Lille var nær 2-0 da Pierre-Emerick Aubameyang plutselig kom alene med Reina, men spissen fra Gabon maktet ikke å plassere ballen mellom stengene.

- Kan slå alle på AnfieldLike etter var det mange hete hoder samlet i Lilles felt da man lettere panisk omsider klarte å feie ballen unna føttene til en scoringshungrig Fernando Torres.

Da heller ikke Steven Gerrard fikk uttelling på en stor sjanse på overtid, måtte Rafa Benitez' menn gå målløse av banen og med et forsprang å hente inn foran hjemmekampen neste torsdag.

- Vi var ikke sterke nok i dag, men det er fortsatt 90 minutter igjen å spille. Jeg er sikker på at vi kan slå alle på Anfield når vi har dagen og supporterne bak oss, understreker Benitez.