Liverpool tar ingen sjanser. Derfor fortsetter Matip-dramaet mot Plymouth

VIL BIDRA: Joel Matip er spilleklar, men Liverpool tar ingen sjanser - ennå. Foto: NTB Scanpix 
VIL BIDRA: Joel Matip er spilleklar, men Liverpool tar ingen sjanser - ennå. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Liverpool tar ingen sjanser. Joel Matip dropper FA-cupomkampen mot Plymouth onsdag.

Joel Matip ble på kort varsel tatt ut av Liverpools førsteoppstilling i toppkampen mot Manchester United (1-1) sist helg.

Det hersker tvil om Liverpool kan benytte seg av stopperen under afrikamesterskapet.

Matip ønsker ikke å spille for Kamerun i afrikamesterskapet, men det betinger at Kameruns fotballforbund frigir spilleren. Den bekreftelsen har ikke Det internasjonale fotballforbundet kunnet gi Liverpool.

Og ifølge Liverpool Echo dropper Liverpool planene om å bruke Matip i onsdagens FA-cupomkamp mot Plymouth. I verste fall risikerte Liverpool å bli kastet ut av den tradisjonstunge turneringen.

I en uttalelse fra Kameruns fotballforbund heter det at man ikke vil kommentere saken så lenge afrikamesterskapet pågår.

Matip vil inntil videre kun trene med Liverpools førstelag. Merseyside-klubben, som er mektig irritert over FIFAs håndtering i saken, håper at stopperen får klarsignal til å spille mot Swansea lørdag.

FIFA skal fredag se på saken, men havner den i disiplinærnemnda, kan det ta ti dager før Liverpool får endelig beskjed om Matip kan brukes så lenge Kamerun er med i afrikamesterskapet.

I verste fall får ikke Liverpool bruke Matip før 11. februar.

  • Omkampen i FA-cupens tredje runde sendes på TV 2 Sport Premium 20:45 i kveld. Newcastle - Birmingham og Southampton - Norwich spilles samtidig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer