Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool til finale med et nødskrik

Slet mot Monterrey, men Firmino reddet Liverpool.

SLET: Liverpool fikk ingen enkel kamp mot Monterrey. Foto: NTB Scanpix
SLET: Liverpool fikk ingen enkel kamp mot Monterrey. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Monterrey - Liverpool 1-2 (1-1)

Det så lenge tøft ut for Liverpool, der Monterrey sjokkerte ved å holde 1-1 til 90 minutter var spilt. Men innbytter Roberto Firmino reddet Jürgen Klopp og Liverpool, der han satte 2-1 like før slutt.

Dermed er Liverpool videre til finalen i VM for klubblag. Men fansen var neppe nevneverdig imponert over hva de fikk servert i Doha.

Syk van Dijk

Liverpool startet i dag med det man må kunne kalle sitt førstelag, etter at deres yngre spillere gikk på stortap mot Aston Villa i ligacupen i går.

Det var likevel noen fravær fra start av i denne kampen også. Rødtrøyene stilte uten Sadio Mané, Roberto Firmino og Virgil van Dijk. Sistnevnte sliter med sykdom.

Men det skulle ikke være noe problem for Liverpool fra start av. Da drøye ti minutter var spilt ble Naby Keita spilt vakkert gjennom av Mohamed Salah. Førstnevnte satte ballen enkelt og greit i mål bak keeper.

Men ledelsen skulle ikke vare lenge. Monterrey fikk avsluttet fra skrått hold, der keeper Alisson reddet. Men brasilianeren slo returen rett i føttene til Rogelio Funes Muri på fem meter, og setter ballen i kassa.

Etter scoringen var det forholdsvis jevnt, til tross for at Liverpool hadde mye ball.

Liverpool hadde en stor mulighet, der Milner kunne satt 2-1, men Monterrey testet også Alisson og Liverpool noen minutter seinere.

Det var nok Liverpool som var best i første omgang, men vi har definitivt sett Jürgen Klopps menn bedre denne sesongen.

Innbytter reddet Liverpool

Andre omgang var det også Liverpool som startet best, der de hadde flere ganske gode muligheter. Monterrey måtte på sin side prøve å mønstre sammen noen gode kontringer.

Monterrey tok etter hvert litt over kampen, og plutselig var det mexicanerne som skapte de største sjansene en periode.

Liverpool var nære scoring cirka et kvarter før slutt. Det var ballen som gikk via magen til Mané, men like utenfor målet til Monterrey.

Etter hvert ble altså nevnte Mané byttet inn, i tillegg til Roberto Firmino. Det var stadig 1-1, og det begynte å haste for Klopp og Liverpool om de skulle vinne før full tid.

Og det var nettopp Firmino som reddet rødtrøyene. Da 90 minutter var passert scoret brasilianeren det avgjørende målet. Dermed er Liverpool i finalen av VM for klubblag.