Liverpool til kvartfinale med høydehus

Liverpool møter Bundesliga-ener Bayer Leverkusen i kvartfinalen i Champions League og har bygd høydehus på treningsfeltet Melwood. Det eneste problemet er at nesten ingen bruker det.

- Jeg har vært der, jeg, sier Vegard Heggem til Dagbladet.

- Det er bygd et eget rom i det ene hjørnet av gymen hvor det står en del sykler og noen tredemøller. Men vi har ikke fått noen informasjon om det, i hvert fall ikke samlet, og jeg kan ikke huske å ha sett noen av førstelagspillerne bruke det regelmessig for kondisjonstrening.

- Jeg tviler i det hele tatt på om det vil bli satt i system.

«Hypoxic chamber» er det engelske navnet på Liverpools høyderom. I følge klubbens fysioterapeut Dave Galley skriver Liverpool.no at meningen er at spillerne skal bruke det i kondisjonsøkter på 30 minutters varighet.

- Vi tar ut seks prosent oksygen av lufta, noe som gjør at blodcellene tar opp oksygen mer effektivt, sier Galley.

Han sier også at Liverpool er den første klubben i Storbritannia som tar i bruk slike metoder.

Høy nedjogging

- Når alle syklene og tredemøllene i gymen er opptatt blir høyderommet alternativet, sier Vegard Heggem.

- Da er jo kammeret det eneste stedet man kan jogge ned. Og sjøl har jeg ikke kjørt hardt der inne, jeg har bare varmet opp og jogget ned. Derfor kan jeg ikke si noe om hvordan det føles å presse seg i den tynnere lufta.

Men Vegard Heggem kan si mye om hvordan det føles å gå skadet. Han har ikke spilt en A-kamp for Liverpool siden oktober 2000. Men etter 13 reservelagskamper uten å kjenne til skaden er han endelig klar igjen. Og venter på sjansen.

- Slik jeg ser det nå må det bli et sammenfall av hendelser for at jeg skal få spille. Derfor er jeg ikke utålmodig.

- Men er du kvitt skaden for godt?

- Jeg håper det. Samtidig hopper jeg ikke opp og setter kryss i taket - endelig er det borte. For jeg har lært en del i løpet av denne tida og akkurat nå er jeg bare glad for at jeg er i stand til å trene for fullt. Jeg er kvitt det for nå , ja, og konsentrerer meg om mye ekstraarbeid for å unngå tilbakefall.

Trekningen av Bayer Leverkusen ble mottatt med blandede følelser i Liverpool i går ettermiddag.

- Er det mulig å bli fornøyd ved en slik trekning? spør Vegard Heggem. - Alle lagene er jo gode, og nå skal vi altså møte serielederne i Tyskland. Så det spiller ikke noen stor rolle sjøl om det blir veldig tøft. Ønsker du å vinne Champions League du jo slå de beste.

- Og det kan bli Manchester United i semifinalen hvis alt går Englands vei?

- Ja, og det er litt synd. I utgangspunktet hadde jeg håpet at de engelske lagene kunne være med hele veien. Og derfor hadde det jo vært best å møte United i finalen.

Men:

- Blir det Liverpool- United i den ene semifinalen går i hvert fall et engelsk lag til finalen, sier Vegard Heggem.