Liverpool til kvartfinalen

John Arne Riise og Liverpool sørget for kvartfinalebillett i Champions League etter å ha slått Roma 2-0 hjemme på Anfield. Dagbladet.no fulgte de fire kampene i Champions League.

Liverpool gikk hardt ut fra første stund, og viste seg fram fra sin beste side. Belønningen kom bare sju minutter ut i kampen, da dommer Rune Pedersen blåste straffe til de rød-kledde etter at Assuncao hadde felt Danny Murphy innenfor sekstenmeteren. Jari Litmanen satte ballen enkelt nede til høyre for keeper.

Presset sterkt

Liverpool fortsatte presset, og skapte store vansker for Roma, som ikke maktet å skape stort. Derfor var det også en fortjent ledelse til Liverpool halvspilt i kampen.

Heskey-heading

64 minutter ut i andre omgang gjorde Emile Heskey sitt andre Champions League-mål for sesongen da han med en praktfull heading sørget for 2-0. Deretter jevnet kampen seg noe ut, og da det gjenstod tjue minutter av kampen, dabbet tempoet betraktelig av. Men Roma greide likevel ikke å trenge igjennom et Liverpool-forsvar, som så ut til å ha "Alltid beredt" som motto for kvelden. Dermed ble det kvartfinalebillett på John Arne Riise og co.

Viktige Solskjær

I den andre kampen i gruppe B vant Barcelona 1-0 over Galatasaray. Barcelona går videre til kvartfinalen sammen med Liverpool.

Ole Gunnar Solskjær var involvert i alle målene og scoret selv ett da Manchester United slo Boavista 3-0 på bortebane og sikret gruppeseier i gruppe A. Bayern München ble nummer to i gruppa, og er også klare for kvartfinalen.