TROLIG FERDIG I LIVERPOOL: Rafael Benitez er tilbudt tre millioner pund av Liverpool for å slutte som manager i klubben. Spanjolen har imidlertid krav på nesten 160 millioner om han skulle få sparken.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
TROLIG FERDIG I LIVERPOOL: Rafael Benitez er tilbudt tre millioner pund av Liverpool for å slutte som manager i klubben. Spanjolen har imidlertid krav på nesten 160 millioner om han skulle få sparken.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Liverpool tilbyr Benitez 30 millioner for å slutte nå

Men har krav på 160 millioner om han får sparken.

||| (Dagbladet): Rafa Benitez sine dager som Liverpool-manager er trolig talte etter at styret i klubben tilbød spanjolen tre millioner pund (28,5 millioner kroner) for å slutte i jobben han har hatt siden sommeren 2004.

Det melder flere engelske nettsteder onsdag kveld.

Problemet er imidlertid at Benitez fortsatt har fire år igjen av en lukrativ femårskontrakt han skrev under i fjor, og har i utgangspunktet krav på mer en det femdobbelte dersom Liverpool-styret skulle gå hen og gi ham sparken, skriver blant annet Liverpool Echo, Guardian, The Times, Sky Sports og Telegraph.

Det vil et hardt økonomisk presset Liverpool unngå for alt i verden, og søker nå en billigere løsning i all minnelighet. Samtidig er det en mulighet for Benitez til å se seg om etter en ny arbeidsgiver umiddelbart. Men det er høyst tvilsomt at dette er noe han akter å gå med på.

Brutte løfter
Bakgrunnen for Liverpools tilbud til Benitez handler angivelig om eierne Tom Hicks og George Gilletts manglende evne til å innfri tidligere løfter om å gi spanjolene de nødvendige midlene som skal til for å gjenreise klubben.

Det er ikke mange ukene siden Tom Hicks garanterte for at Benitez skulle få store summer til rådighet på sommerens overgangsmarked. I stedet ser det ut til at han må nøye seg med i beste fall 15 millioner pund øremerket til nye spillere.

Med radikalt endrede forutsetninger, er det vanskelig å enes om en felles platform for å ta klubben tilbake til toppen av engelsk og europeisk fotball.

Liverpool meldte nylig om tidenes største underskudd på rundt 520 millioner kroner i forrige regnskapsår. Gjelda har dessuten vokst til nær uhåndterlige 3,3 milliarder kroner, og mulige interessenter til å kjøpe klubben for det de amerikanske eierne krever, glimrer med sitt fravær.

Det er med andre ord lite som tilsier at Benitez kan få utrettet det han ønsker under rådende forhold, noe også klubbledelsen erkjenner gjennom tilbudet de har framlagt 50-åringen.

- Allerede fått sparken
Tabloidavisen The Mirror går enda lengre enn sine konkurrenter i sine antagelser, og hevder under saltklypefanen «EXCLUSIVE» at Benitez allerede har fått sparken.

LØFTEBRUDD: Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks (t.h.) og George Gillett har lovet Rafa Benitez gull og grønne skoger på overgangsmarkedet. Det var løfter de ikke var i stand til å holde, og det gjør et videre samarbeid med manageren enda vanskeligere.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dave Thompson
LØFTEBRUDD: Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks (t.h.) og George Gillett har lovet Rafa Benitez gull og grønne skoger på overgangsmarkedet. Det var løfter de ikke var i stand til å holde, og det gjør et videre samarbeid med manageren enda vanskeligere.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dave Thompson Vis mer

Den ikke alltid like etterrettelige avisens kilder oppgir at Benitez må gå som en konsekvens av at han har mistet grepet om garderoben.

Flere nøkkelspillere - inkludert Fernando Torres, Steven Gerrard, Jamie Carragher, Javier Mascherano og Yossi Benayoun - er blant dem som har mistet tilliten til sjefen etter en sesong langt under pari, som resulterte i en skuffende 7.-plass i Premier League, og dermed ingen sårt tiltrengte Champions League-inntekter kommende høst.

- Vet ingenting om Inter
Benitez ble koblet til Juventus tidligere i vinter, men valgte å holde muligheten åpen for å bli på Merseyside. Nå har «den gamle dame» fra Torino ansatt Luigi Del Neri, men Italia kan likevel bli neste stoppested for spanjolen om det skulle stemme at han nå pakker sakene sine og forlater Liverpool.

Han er nemlig en het kandidat til den ledige jobben i Inter, selv om agenten hans påstår at han ikke har hørt noe fra Milano.

- Jeg vet ingenting om Inter. Ingen har vært i kontakt med meg. Dete er bare overgangsrykter, sier Manuel Garcia Quillon, ifølge The Times.

Blant kandidatene til å bli Benitez' arvtager på Anfield nevnes blant annet Aston Villa-sjef Martin O'Neill, Fulham-manager Roy Hodgson (som begge nylig har uttrykt sine intensjoner om å bli der de er) , Bayern-boss Louis van Gaal og Benfica-trener Jorge Jesus.

NEVNES SOM BENITEZ-ERSTATTERE: Både Martin O'Neill (t.v.) og Roy Hodgson har blitt nevnt som erstattere for Rafa Benitez i Liverpool, men begge har uttrykt intensjoner om at de ønsker å bli i henholdsvis Aston Villa og Fulham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe
NEVNES SOM BENITEZ-ERSTATTERE: Både Martin O'Neill (t.v.) og Roy Hodgson har blitt nevnt som erstattere for Rafa Benitez i Liverpool, men begge har uttrykt intensjoner om at de ønsker å bli i henholdsvis Aston Villa og Fulham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe Vis mer