HAR KONTRAKT TIL SOMMEREN: Guus Hiddink kan bli ledig på markedet, agenten sier at den nye fotballpresidenten i Russland ønsker seg en russisk trener som er billigere enn nederlenderen. Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic
HAR KONTRAKT TIL SOMMEREN: Guus Hiddink kan bli ledig på markedet, agenten sier at den nye fotballpresidenten i Russland ønsker seg en russisk trener som er billigere enn nederlenderen. Foto: REUTERS/Srdjan ZivulovicVis mer

Liverpool tok kontakt med Hiddink-agent

Det spøker for Benitez.

|||• Fotballstudio fra kl. 20.45: Liverpool - Spurs, Arsenal - Bolton og Aston Villa - Blackburn

(Dagbladet): Liverpool ligger 14 poeng bak ligaleder Chelsea, og er utslått av Champions League, ligacupen og FA-cupen.

Slikt skaper press mot manager Rafael Benitez, og det blir neppe mindre i dag.

For ifølge Guus Hiddinks agent Cees van Nieuwenhuizen er Liverpool en av klubbene som har tatt kontakt med ham for å sjekke tilgjengeligheten til den nederlanske treneren.

Liverpool, City og Juventus
- Jeg har snakket med representanter for fire klubber og fem fotballforbund. Det dreier seg om nesten alle som er nevnt i media, Manchester City, Liverpool, Juventus med flere, sier van Nieuwenhuizen til Sovetskiy Sport.

Hiddink er russisk landslagssjef, men det er usikkert om han fortsetter etter at laget ikke klarte å ta seg til VM. Ifølge den nederlandske avisa AD er 63-åringen også ønsket av Tyrkia.

Agenten sier at han og Hiddink først må snakke med den nye russiske fotballpresidenten om framtida. Den tidligere PSV- og Chelsea-treneren har ikke vært i direkte kontakt med Liverpool eller andre klubber.

Tidligere har Hiddink antydet at han fristes av Premier League, etter suksess som vikar i Chelsea.

- Vi har ikke hatt samtaler med noen, sier agenten.

Liverpool møter Tottenham på Anfield i kveld, og ingenting tyder på at Benitez forbereder seg på å miste jobben.

Vunnet seks av 22 kamperKlubben har bare vunnet seks av de siste 22 kampene, i alle turneringer, og Benitez vet at kveldens oppgjør er en nøkkelkamp.  Tottenham har fjerdeplassen som gir Champions League-spill, og bare fire poeng skiller lagene.

- Vi vet at vi ikke spilte fantastisk mot Stoke, men vi prøver hele tida. Alle her vet at alt avhenger av oss selv. Hvis vi kan slå Tottenham blir vi litt lykkeligere og kampen om fjerdeplassen blir kanskje litt lettere, sier Benitez til Liverpool Echo.

Han ber fansen på Anfield om ekstra støtte.

- Det er lett å forstå at det har vært stille på tribunen av og til. Vi kan ikke klandre fansen for at de ikke gir alt fra første minutt, når vi ikke gir dem god fotball. Men vi gjør vårt beste. Fansen vår vet at vi jobber hardt, men det må være spillere og fansen sammen. Noe annet nytter ikke, sier Benitez.

BER OM FANSENS STØTTE: Liverpools manager Rafael Benitez mener kampen mot Tottenham i kveld må vinnes, dersom Champions League-håpet skal leve videre. Foto: REUTERS/Darren Staples
BER OM FANSENS STØTTE: Liverpools manager Rafael Benitez mener kampen mot Tottenham i kveld må vinnes, dersom Champions League-håpet skal leve videre. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer