Liverpool trakk PSV

- Vi er fornøyde, sier Riise.

Trekninga av Champions Leagues åttendedelsfinaler ble foretatt i dag. Liverpool viste seg fra sin aller beste side da de slo ut Barcelona i forrige runde, og John Arne Riise måtte si seg fornøyd med en - på papiret - enklere motstander i kvartfinalen.

- Vi er fornøyd med trekningen, men uansett hvem man møter i kvartfinalen blir det en tøff kamp. PSV gjorde to bra kamper mot Arsenal og har mange bra spillere så vi må prestere vårt beste for å slå dem ut, sier Riise til NTB via sin rådgiver Jan Kvalheim.

Landslagsbacken fortsetter:

- Vi spillere har også tillit til at Rafael Benitez og co. finner ut hvordan vi skal spille mot PSV. Han er en dyktig strateg, og det gir oss spillere masse selvtillit i forkant av kampene. Men før kvartfinalen i mesterligaen har vi også noen viktige seriekamper, blant annet mot Arsenal 31. mars, så vi må bare ta kamp for kamp.

De nederlandske mestrene PSV Eindhoven var trolig ønskemotstanderen til de fleste av de øvrige lagene. Disse to møttes forøvrig også i gruppespillet. Da endte kampene 0-0 i Eindhoven og 2-0 på Anfield, etter scoringer av Steven Gerrard og Peter Crouch.

- Kom best ut av det

Liverpool-sektretær Bryce Morrison var ikke like ydmyk i sine uttalelser.

- Jeg syns vi kom best ut av det når man ser på lagene som er igjen, sier han ifølge Sporting Life.

SIST: Liverpool kunne feire etter 2-0 hjemme mot PSV i november. Nå møtes de igjen. Foto: EPA
SIST: Liverpool kunne feire etter 2-0 hjemme mot PSV i november. Nå møtes de igjen. Foto: EPA Vis mer

Morrison forteller at følelsen han fikk for to år siden, da laget vant Champions League kom tilbake til han.

- Vi er på vei til å få den følelsen igjen, forhåpentligvis kan vi gå hele veien.

PSV-manager Ronald Koeman har allikevel gode minner fra møter med engelske lag. Sist sesong slo han ut både Liverpool og Manchester United som Benficatrener, og i år tok de seg som kjent videre fra åttendedelsfinalen på bekostning av Arsenal.

Gigantoppgjør

Det største oppgjøret sett med nøytrale øyne er nok AC Milan - Bayern München. Stormaktene har tilsammen vunnet turneringa ti ganger, sist gang i henholdsvis 2003 og 2001. Lagene møttes også i åttendedelsfinalen under fjorårets turnering. Etter 1-1 i München ble Bayern rundspilt i returoppgjøret, der Milan vant 4-1.

Sir Alex gleder seg

Manchester United møter den gjenfødte storheten Roma, med bortekamp først. Italienerne ligger for øyeblikket på 2. plass i Serie A, 16 poeng bak suverene Inter. Men de mørkerøde imponerte stort da de slo ut Lyon sist, og blir selvfølgelig ikke tatt lett på.

- Vi har stor respekt for Romas resultat mot Lyon. I tillegg har de storspillere som Daniele De Rossi og Mancini, sier sir Alex Ferguson ifølge BBC.

Liverpool trakk PSV

- Vi må være skjerpet, men vi ser fram til kampen. Vi har aldri møtt Roma før, og sjarmen med Europa er å spille mot lag du ikke har møtt før.

Skulle United overvinne hinderet, og nå semifinalen for første gang siden 2002, kan det bli et gjensyn med finalemotstanderen fra 99, Bayern München. Den første kampen spiller United på bortebane, noe som ofte viser seg å få et fatalt utfall for de røde djevlene. Oppgjøret vekker nok også visse tanker hos Romas VM-vinner Simone Perrotta, som er født i Manchester.

- Vi har en god sjanse  

I den siste kvartfinalen møtes Chelsea og Valencia. De to har aldri før møttes i noen obligatorisk kamp. Spanjolene ligger for øyeblikket på tredjeplass i La Liga, men har heng på lederlagene Sevilla og Barcelona. Og selv om oppgjøret neppe blir noen enkel affære er Chelsea-direktør Peter Kenyon fornøyd med trekninga.

- Det er bra både for de engelske lagene, og for turneringa at de unngikk hverandre, sier han til Sky Sports.

- Dette er en stor turnering. Vi har gjort det bra, men aldri kommet til finalen. Laget gjør det bra om dagen, og ser man på lagene som er igjen har vi en god sjanse.

Kampen blir samtidig en mulighet for revansje for Valencias Asier Del Horno. Venstrebacken ble solgt fra Chelsea i sommer, da Londonlaget i stedet valgte å satse på Ashley Cole.

HAR SVARET? Ronald Koeman har på to sesonger slått ut tre engelske lag av Champions League.
TIL FØDEBYEN: Simone Perrotta.
MØTER GAMLELAGET: Asier Del Horno får muligheten til revansj mot gamle lagkamerater når hans Valencia møter Chelsea.