Liverpool tre minutter unna straffekonk

Trengte 207 minutter på å score mot belgisk lag.

(Dagbladet.no) Liverpool - Standard Liege 1-0 (e.e.o), 1-0 sammenlagt.

De siste sesongene har Liverpool vært klart bedre i Champions League enn i Premier League. Dette har resultert i to europeiske finaler.

Onsdag kveld holdt de på å ryke ut før moroa egentlig starter.

Først etter 207 minutters spill mot belgiske Standard Liege klarte de å score. Dirk Kuyt presset inn målet som hindret at det ble straffesparkkonkurranse på Anfield.

Definitivt hans viktigste mål for klubben - i hans 100. kamp for dem.

Slapp med skrekken

De aller mest optimistiske Liverpool-supporterne, de som aldri gir opp, har håpet at kjøpet av Robbie Keane vil føre dem til topps i serien denne sesongen. Og selv om de har åpnet med seire mot Sunderland og Middlesbrough i Premier League - holdt sesongstarten på å bli en gedigen skuffelse for rødtrøyene i kveld.

For hvis en klubb som Liverpool hadde blitt slått ut av Champions League-kvaliken mot et belgisk lag, da hadde vi snakket om et av de mest overraskende resultatene i turneringens relativt ferske historie.

REDNINGSMANNEN: Det var under tre minutter igjen å spille da Dirk Kuyt kastet seg fram og avgjorde Champions League-thrilleren. Foto: REUTERS
REDNINGSMANNEN: Det var under tre minutter igjen å spille da Dirk Kuyt kastet seg fram og avgjorde Champions League-thrilleren. Foto: REUTERS Vis mer

Men da det luktet straffekonk lang vei dukket Dirk Kuyt opp på bakre stolpe. Da var det spilt 27 minutter og to sekunder av de to ekstraomgangene.

Ryan Babel slo et innlegg mot bakre stolpe og Kuyt kastet seg fram og kjempet ballen i mål.

Sjelden har en scoring blitt feiret med så stor lettelse på Anfield.

Positivt mentalt?

Selv i Premier League er det tidlig å sparke managere etter bare to serierunder, men hvis Liverpool hadde forsvunnet ut av Champions League før gruppespillet - da hadde ikke Rafael Benitez sittet spesielt trygt bak pulten sin på Melwood.

Oddsen på at spanjolen hadde blitt første arbeidsledige manager hadde i hvert fall gått rett til bunns.

I stedet kan han kanskje klare å dra det positive ut av denne opplevelsen, og understreke overfor spillerne sine at dette beviser at det hjelper å aldri gi opp.

Og noen Liverpool-fans vil kanskje mene at dette også tyder på at Liverpool har de rette marginene på sin side denne sesongen - marginene som gjør at de også kan bli å regne med i serien.

Liverpool tre minutter unna straffekonk
KUYT KNAKK KODEN: Nederlandske Dirk Kuyt omsatte et Ryan Babel-innlegg i scoring og sendte Liverpool til Champions League.
- TAKK, DIRK: Manager Rafael Benitez har god grunn til å takke Dirk Kuyt for kampen.