PACHECO: Liverpool-spiller Pacheco jubler etter scoringen sin mot England. Seinere i kampen la han opp til ett mål til og bidro til spansk utklassing i U19-EM. Foto: AP
PACHECO: Liverpool-spiller Pacheco jubler etter scoringen sin mot England. Seinere i kampen la han opp til ett mål til og bidro til spansk utklassing i U19-EM. Foto: APVis mer

Liverpool-unggutt herjet med England

«Youtube-scoringer» for moro skyld i U19-EM.

||| Spania - England 3-1 (2-1) (Dagbladet): Spania spaserte gjennom gruppespillet i U19-EM og avsluttet med straffa til Ezequiel Calvente, der Real Betis-spilleren brukte «feil» bein og rundlurte den italienske keeperen.

I kveld fortsatt de leken mot Englands U19-lag. Rundspillingen var total, ifølge rapportene i engelske aviser. Spillestilen identisk med A-landslaget som er regjerende europa- og verdensmester.

En liten trøst for England får være at Liverpool-spiller Daniel Pacheco var en av Spanias beste. Sammen med Sergio Canales, som i vinter signerte for Real Madrid, herjet han med det engelske forsvaret.

- Superb fotball Allerede etter tolv minutter fikk duoen uttelling: Canales kom seg rundt på kanten og spilte ballen gjennom feltet, der dukket Pacheco opp og scoret.

Etter en drøy halvtime leverte de spanske unggutta drømmefotball og spilte ut England fullstendig. Kaptein Keko spilte vegg med Pacheco og alene med keeper scoret den spanske kapteinen.

- Spania hadde ballen i to minutter uten at en engelsk spiller var i nærheten. En superb scoring etter fire «en touch-pasninger», skriver The Guardian.

England reduserte til 2-1 ved Tottenham-spiller John Bostock, som kom inn som innbytter tidlig i kampen. Volleyen fra 20 meter var ikke noe dårlig mål, men ingenting i forhold til Spanias tredje som kom etter pause.

- Teknikk Et frispark fra 30 meter lurte det engelske forsvaret. En spiller tok lang løpefart og lot som han skulle kline til, i stedet chippet Thiago Alcantara ballen inn i feltet til Canales som scoret.

- Helt utrolig, nok et mål som må bli en Youtube-klassiker. Absolutt briljant av Spania, skrev The Guardian i sin liveoppdatering.

The Guardians journalist lar en leser oppsummere kampen:

- Hele kampen har jeg tenkt at England har tatt ut en tropp med atleter og organisert dem som et fotballag, mens de spanske spillerne verken er store, sterke eller raske. De har bare spilt fotball hele livet. Faktisk oppsummerer det hele det engelske ungdomssystemet, der speiderne favoriserer fart, styrke og organisering over naturtalent og teknikk.

BALANSE: Pacheco viste teknikk, balanse og giftighet foran mål i Spanias 3-1-seier over England i semifinalen i U19-EM. Foto: AP
BALANSE: Pacheco viste teknikk, balanse og giftighet foran mål i Spanias 3-1-seier over England i semifinalen i U19-EM. Foto: AP Vis mer