Liverpool uten ett skudd på mål

Sikret 0-0 i Praha.

INGEN FRYD FOR ØYET: Mye armer og bein - lite finspill fra både Sparta Praha - her ved Martin Achille Abena Biholong (i midten) og Liverpools Lucas (t.v.) og Fabio Aurelio. Aurelio ble erstattet av Joe Cole før det var spilt 40 minutter. Foto: Petr Josek, Reuters/Scanpix
INGEN FRYD FOR ØYET: Mye armer og bein - lite finspill fra både Sparta Praha - her ved Martin Achille Abena Biholong (i midten) og Liverpools Lucas (t.v.) og Fabio Aurelio. Aurelio ble erstattet av Joe Cole før det var spilt 40 minutter. Foto: Petr Josek, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sparta Praha - Liverpool 0-0.

Enkelte fotballkamper bærer preg av at begge lag er ganske fornøyde med 0-0. Kveldens møte mellom Liverpool og Sparta kunne se slik ut.

Sju minutter før slutt byttet Liverpool ut spissen David N'Gog og satte inn midtstopper Martin Skrtel. Etter to av de tre tilleggsminuttene valgte Sparta å gjøre et bytte, slik man gjør for å få tida til å gå.

Selv om Kenny Dalglish avviser at han gikk for 0-0.

- Det var en vanskelig kamp for oss. Vi ville helst vært mer offensive enn vi var, men omstendighetene styrte ting med tanke på spillerne vi hadde tilgjengelige. 0-0 er ikke det beste resultatet vi kunne fått, men ikke det verste heller, sier han til klubbens hjemmeside.

- Nyttig kamp For nå trenger Liverpool bare å vinne returmøtet på Anfield om en uke, mens Sparta vet at uavgjort borte er godt nok om det blir scoret mål - da vil de gå videre på bortemålsregelen.

Dalglish fant også andre ting å glede seg over.

- Vi fikk flere nyttige ting ut av kampen. Soto Kyrgiakos fikk spilt en kamp, Danny Wilson fikk spille, David N'Gog fikk starte på topp og Joe Cole kom tilbake i spill. Kampen hadde sin verdi, for disse fire gutta vil ha stor nytte av den. I tillegg til erfaringen for unggutta vi hadde med oss på turen, sier Dalglish.

Han forteller videre at det var en liten strekk som var grunnen til at Fabio Aurelio ble erstattet av Joe Cole før det var gått 40 minutter.

Ingen skudd på mål Liverpool sendte avgårde tre skudd i løpet av kampen i kveld. To gikk utenfor, ett ble blokkert.

KRANGLETE: Sparta-kaptein Tomas Repka, med fortid i West Ham, kranglet på seg og David N'Gog hvert sitt gule kort. Duellen mellom de to var et av ytterst få dramatiske høydepunkt. En røykbombe på tribunen var et annet. Foto: David W Cerny, Reuters/Scanpix
KRANGLETE: Sparta-kaptein Tomas Repka, med fortid i West Ham, kranglet på seg og David N'Gog hvert sitt gule kort. Duellen mellom de to var et av ytterst få dramatiske høydepunkt. En røykbombe på tribunen var et annet. Foto: David W Cerny, Reuters/Scanpix Vis mer

Sparta forsøkte seg 14 ganger, men få av dem kvalifiserer til å kalles målsjanser. Av de fire skuddene som traff mellom stengene, var det ingen som satte Liverpool-keeper Pepe Reina på de helt store prøvene.

Reina reddet et skuddforsøk fra skrått hold fra venstreback Manuel Pamic i første omgang, men det hadde gått utenfor uansett.

Liverpool-stopper Sotiris Kyrgiakos sto også for en viktig redning i første omgang, da han blokkerte et av Spartas beste skuddforsøk med brystkassa.

Nesten-sjanser Liverpool kom nærmest scoring etter en corner i første omgang, da N'Gog headet like utenfor - mens Dirk Kuyt bommet på ballen da han forsøkte å styre den på mål.

I andre omgang driblet Glenn Johnson seg fint inn i feltet, men skuddet med utsiden av foten gikk utenfor.

Spartas beste sjanse i andre omgang var ved kamerunske Leonard Kweuke, som vendte vekk Kyrgiakos etter en corner, men skuddet gikk rett på Reina.