Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool utklasset, ydmyket og lekte seg med Manchester City

Den perfekte revansjen.

JUBEL: Liverpool knuste Manchester City 3-0 på Anfield, til glede for Liverpool-spillerne og til skuffelse for Joe Hart og hans lagkamerater. Hart fikk i det minste til slutt ballen tilbake fra en jublende Firmino etter 3-0-scoringen. Foto: 
Reuters / Phil Noble
JUBEL: Liverpool knuste Manchester City 3-0 på Anfield, til glede for Liverpool-spillerne og til skuffelse for Joe Hart og hans lagkamerater. Hart fikk i det minste til slutt ballen tilbake fra en jublende Firmino etter 3-0-scoringen. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer

• Liverpool - Manchester City 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Hvis Liverpool fortsatt skulle ha muligheten til å kjempe om en topp 4-plassering og spill i Champions League neste sesong, var et godt resultat mot Manchester City helt essensielt.

Et godt resultat oppnådde Liverpool. Eller mer korrekt: Liverpool slo til med et aldeles strålende resultat. 3-0 over Manchester City er sensasjonelt sterkt.

Med seier over de Sergio Agüero og co er Liverpool nå bare være seks poeng 4. plassen, som innehas av nettopp City. Begge disse lagene har én kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene i Premier League.

Årsaken til det er at de møttes i ligacupfinalen på Wembley i helga. Da vant til slutt de lyseblå etter en nervepirrende straffekonkurranse. I dag fikk Liverpool sin etterlengtede revansje.

Adam Lallana, James Milner og Roberto Firmino scoret Liverpools tre mål i utklassingsseieren over stjernegalleriet fra Manchester. Trioen assisterte også hverandres mål på en kveld Anfield ikke vil glemme med det første.

For City ble det hele et mareritt og deres tredje strake serietap. Vi må helt tilbake til 2008 for å finne sist gang det skjedde. Da var forutsetningene i storklubben ganske annerledes.

Drømmeomgang for Liverpool Tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling var tilbake på Anfield, men slet med å imponere sitt forhenværende hjemmepublikum.

I stedet jublet Liverpool-fansen over deres nåværende spillere. Etter Firminos skremmeskudd midtveis i 1. omgang, fikk Adam Lallana Anfield til å eksplodere ti minutter senere.

Kantspilleren la ballen til rette noen meter utenfor 16-meterstreken og ladet kanonen. Nicolas Otamendi så ballen gå mellom beina hans, mens keeper Joe Hart skuffet så markkryperen plassere seg iskaldt i hjørnet. Dermed ledet vertene 1-0 på eget gress.

Fem minutter senere kom scoring nr. 2. Tidligere Manchester City-spiller James Milner mottok ballen av Firmino, tok med seg ballen inn i farlig sone og banket ballen via stanga og i mål.

Dermed skaffet Jürgen Norbert Klopps elever seg et drømmeutgangspunkt før de siste 45 minuttene.

Ydmyket City Og det skulle bli bedre for Liverpool. Tolv minutter ut i 2. omgang spilte Lallana fri Firmino. Brasilianeren viste sin ro, sitt overblikk, sin klasse og sin presisjon da han plasserte ballen iskaldt i hjørnet.

Dernest jublet Firmino med ballen under trøya, til Harts store frustrasjon. Det var definisjonen på hva en ydmykelse på fotballbanen er.

Like etterpå holdt Milner på å score igjen, men denne gang viste Hart en bedre side av seg selv da han stoppet skuddforsøket.

City hadde forsvinnende lite å komme med. Superstjernen Agüero ble pakket godt inn. I stedet prøve Joe Allen seg på en frekkis på overtid, men det ble ikke flere scoringer.

Det gjorde ingenting. 3-0 var mer enn godt nok Liverpool.

SCORET: Adam Lallana scoret Liverpools første mål og startet festkvelden mot Manchester City.
Action Images via Reuters / Lee Smith
SCORET: Adam Lallana scoret Liverpools første mål og startet festkvelden mot Manchester City. Action Images via Reuters / Lee Smith Vis mer