Liverpool vant byderbyet

Men slapp inn første mål på 761 minutter.

Liverpool vant fortjent byderbyet mot Everton – men måtte likevel se en ball gå inn i nettmaskene, etter 761 gniene minutter.

For selv om Liverpool vant sin niende seriekamp på rad, maktet de ikke å holde nullen. Det sørget James Beattie for.

Liverpool var uansett svært revansjesugne etter det bitre 1-0-tapet på Goodison Park i serien i fjor, etter at Lee Carsley avgjorde kampen.

– Et av mine bitreste tap, uttalte Liverpool-manager Rafael Benitez etter den kampen.

God start

De rødkledde gikk derfor offensivt til verks, og det tok ikke lang tid før uttellingen kom.

For etter 11. minutter header Steven Gerrard ballen i bakrommet til Peter Crouch. Den 2.02 meter høye spissen driblet vekk keeperen, og plasserte ballen sikkert i nettmaskene. 1-0 til gjestene Liverpool.

Sju minutter senere var det Liverpool-kaptein Gerrards tur til å vise seg fram. Fra 25 meter fyrte han av et knallhardt skudd. Ballen gikk i mål uten at Everton-keeper Nigel Martyn rakk å reagere. Keeperen så aldri skuddforsøket, og kunne ikke gjøre noe med scoringen.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Dermed ledet Liverpool 2-0, og så ut til å trygge seieren mot byrivalene. Men den gang ei.

For etter 42 minutters spill fikk James Beattie hull på byllen. Etter fint forarbeid av Kilbane og Davies fikk Beattie headet ballen i mål – til ny spenning i kampen.

761 minutter

Dermed hadde eliteseriens svakeste angrep klart kunststykket ingen andre eliteserieklubber har klart mot Liverpool på 761 minutter – å score mål. Det tilsvarer åtte og en halv eliteseriekamp!

Men bare to minutter etter hvilen punkterte Djibril Cisse kampen, etter fint forarbeid av Harry Kewell. På en kontring sendte Cisse Liverpool i føringen med 3-1.

Det hjalp heller ikke at Phillip Neville og Mikel Arteta ble utvist for Everton. Klubben kom aldri tilbake i kampen, og Liverpool vant fortjent 3-1 – og har nå ni strake serieseirer.

Liverpool er fortsatt 15 poeng bak Chelsea, med to kamper mindre spilt. Med seier i hengekampene, vil de også gå forbi Manchester United, som for øyeblikket er 11 poeng bak serielederen.

(ANB)