Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool vant «Carras» 300. kamp

Dirk Kuyt omtales som komplett etter to mål mot Reading.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Liverpool-Reading 2-0.

- Jeg har fulgt Dirk Kuyts karriere i lang tid. Han er en veldig gjennomført spiller, og du kan si at han er en komplett spiss, skryter manager Rafael Benitez til Liverpoolfc.tv etter nederlenderens to mål.

Før kampen var fokuset derimot på Jamie Carragher. Etter knappe ti år i klubben, spilte den populære forsvareren sin 300. ligakamp i dag.

Liverpool-supporterne hyllet jubilanten med sangen «We all dream of a team of Carraghers,» basert på Beatles-melodien «Yellow Submarine».

Reddende jubilant

Men jubileet forhindret ikke at Liverpool-forsvaret virket litt skjelvent i åpningen - blant annet var Carragher den eneste som sto i veien for et bortemål i det sjuende minutt.

Derfra og ut tok Liverpool stort sett kontroll spillemessig, og i det 13. minutt sørget Dirk Kuyt også for det som betyr mest av alt: mål.


Kaptein Steven Gerrard var regissør med sin pasning inn i sekstenmeteren. Ballen landet på Peter Crouchs hode, som headet videre til Dirk Kuyt foran mål. Den nederlandske måljegeren hadde ingen problemer med å bredside ballen i nettet.

Gode Liverpool-muligheter

I KJENT STIL: Jamie Carragher feiret sin 300. ligakamp med sine sedvanlige susende takling og viktige inngripener. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
I KJENT STIL: Jamie Carragher feiret sin 300. ligakamp med sine sedvanlige susende takling og viktige inngripener. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX Vis mer

Utover i den andre omgangen fikk de rødkledde flere gode muligheter til å doble ledelsen sin.


Men noe nytt mål ble det ikke før Kuyt dukket opp igjen i det 72. minutt - nok en gang etter en heading av lange Crouch.

Etter dette oppsto det på ny noe usikkerhet i hjemmelagets bakre rekker.

Solid seier 

Blant enkelte hjemmesupportere gikk nok tankene tilbake til ligacupkampen mot samme lag forrige torsdag. Da var Liverpool nær ved å rote bort en 3-0-ledelse mot slutten.

Men i dag var seieren aldri i nærheten av å være truet.

Jamie Carragher kunne dermed feire tre viktige poeng i sin kamp nummer 300 for den røde Merseyside-klubben.