Liverpool vant etter tvilsomt mål

- Heldigvis ble det godkjent, sier matchvinner Fowler.

(Dagbladet.no): Blackburn-Liverpool 0-1.

Liverpool nærmer seg Manchester United på andreplass, mens Blackburn taper terreng til Tottenham og Arsenal i kampen om Champions League-plassen.

Etter en snau halvtime på Ewood Park ga Robbie Fowler gjestene Liverpool ledelsen etter en kontroversiell dommeravgjørelse.

Fowler styrte et Riise-framspill med brystet videre til Djibril Cisse, som sto tre-fire meter i offside. Det oppdaget franskmannen imidlertid selv, og lot ballen trille forbi skotuppen sin.

I stedet kom Fernando Morientes løpende, tok ballen til dødlinja og spilte skrått ut i feltet til Robbie Fowler.

Blackburn-spillerne sto stort sett med armen i været, og klarte ikke hindre Fowler i å score.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Djibril sto sannsynligvis i offsideposisjon, men heldigvis ble målet stående, sier Fowler til Sky Sports ifølge PA.

Protester nyttet ikke

Selvsagt skal man alltid spille til dommeren blåser, men i dette tilfellet er det vanskelig å forstå hvordan dommer Alan Wiley kunne mene at Cisse ikke hadde innvirkning på spillet. Han måtte jo trekke til seg for foten for ikke å bli truffet av ballen.

- Regelen er veldig uklar, og det er vanskelig å sette forsvarslinja, sier Blackburn-manager Mark Hughes.

Blackburn-spillerne protesterte til ingen nytte. Det er forøvrig sjelden dommere ombestemmer seg fordi motstanderen klager, selv om det finnes noen skrekkelige unntak.

Fowler vet ingenting om framtida

Robbie Fowler spiller fortsatt for ny kontrakt i Liverpool. I dag ble han byttet ut etter 63 minutter. Scoringene har imidlertid ikke kommet tett siden hjemkomsten, så han kan ha kommet et lite skritt nærmere ny tillitt i dag.

- Folk spør meg om det hele tida, men jeg vet like lite som alle andre. Alt jeg kan gjøre er å fortsette å score mål, sier den hjemvendte Liverpool-sønn.

Dersom Rafa Benitez har bestemt seg, holder han kortene tett til brystet fortsatt. Eller kanskje han bare vil holde Fowler på tå hev i serieinnspurten:

- Hvis han fortsetter å score mål, blir det enkelt. Han jobber hardt fordi han elsker Liverpool. Han kjenner til idéene mine, og vil fortsette å arbeide.

Og han gleder seg ikke til eventuelt å måtte informere Fowler om at han ikke har plass til ham i stallen.

- Hvis jeg sier nei, vil det være vanskelig for meg - men han vil forstå det. Hvis jeg sier ja fordi han fortsetter å score mål vil det være enklere for meg, ham og fansen, sier Benitez.

To store Cisse-sjanser

Cisse hadde forøvrig to gigantsjanser helt på tampen av hver omgang. Rett før pause skjøt han knallhardt, men Brad Friedel fikk en hånd på ballen, som spratt i gresset og i en fin bue opp på toppen av tverrliggeren og til corner.

I andre omgang parerte også Friedel forsøket fra Cisse, men Liverpool-spilleren fikk med seg ballen forbi og satte den i stanga.

Blackburn hadde perioder der de trykket Liverpool godt tilbake på banen, men om vi teller reine scoringssjanser, vant Liverpool fortjent.

Men det eneste målet i kampen skulle aldri vært godkjent.

• Døm selv: Var Cisse i «straffbar offside» (se faktaboks)?

LIKE BLID: Robbie Fowler lar ikke Blackburn-spillernes protester ødelegge scoringsgleden. Her feirer han med Momo Sissoko.