Liverpool vant FA-cupen etter straffedrama

Det ble nok en cupfinale-thriller mellom Chelsea og Liverpool. Jürgen Klopp føler med London-klubben etter seieren.

VINNERE: Liverpool feirer cupseieren. Foto: Reuters/Peter Cziborra/NTB
VINNERE: Liverpool feirer cupseieren. Foto: Reuters/Peter Cziborra/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chelsea - Liverpool 0-0 (0-0) 5-6 etter ekstraomganger og straffespark.

De to duellantene møttes igjen i en finale denne sesongen, etter at Liverpool trakk det lengste strået i Ligacupen.

Og nok en gang gikk finalen til ekstraomganger og straffekonk etter en målløs batalje på Wembley.

Sadio Mané hadde muligheten til å avgjøre finalen på Liverpools femte straffe, men landsmann Édouard Mendy reddet. Da hadde Cesar Azpilicueta bommet for Chelsea tidligere.

Mason Mount ble til slutt synderen da Alisson Becker reddet forsøket med et tigersprang. Innbytter Kostas Tsimikas ble den store helten for de røde, da han scoret på det avgjørende sparket i kampen.

- Det er veldig, veldig spesielt for meg. Manageren spurte hvilken straffe jeg ville ta og jeg sa nummer sju. Jeg er veldig, veldig glad. Jeg valgte riktig side! sier Tsimikas til BBC.

- Det var fantastisk, vi leverte en god forestilling, sier Alisson Becker.

Om strafferedningen, sier brasilianeren:

- Den var bra, eller hva? Alle keepertrenerne hjalp meg med avgjørelsene. De er fantastiske spillere, Chelsea gjorde det veldig bra, men vi fortjente å vinne.

MØTTE FANSEN: Erling Braut Haaland møtte fredag fansen i forkant av sin siste kamp for klubben. Foto: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet Vis mer

- Nervepirrende

Det betyr at Liverpool vant begge cupene i England denne sesongen og at manager Jürgen Klopp fikk trofeet han manglet.

- Fantastisk, det var en utrolig, intens kamp mot Chelsea. De hadde fortjent å vinne på samme måte, på samme måte som i Ligacupen - så små er marginene, sier Klopp.

Tyskeren føler med managerkollega Thomas Tuchel.

- Straffekonken var nervepirrende, jeg har ikke negler igjen, men jeg føler med Chelsea, for andre gang. 120 minutter og du får ikke noe, det er veldig hardt. Men jeg er glad på våre vegne, sier Klopp.

Tuchel følte at mannskapet hans fortjente mer.

- Vi har bevist fire ganger denne sesongen at vi kan prestere på topp og kjempe med dem på dette nivået. Alle resultatene var fortjente og kunne gått vår vei. Forskjellen er at de kan gjøre det onsdag-søndag, onsdag-søndag gjennom hele sesongen, sa Tuchel etter FA-cupfinalen, ifølge Football London, gjengitt av NTB

Tuchel mener han og laget ikke kunne gjort noe annerledes.

- Som i den siste finalen i ligacupen, angrer jeg ikke på noen ting. Jeg fortalte spillerne at jeg var stolt av dem. Vi spilte 240 minutter med finale mot kanskje det farligste angrepet i verden, og det ble 0-0. Vi taper på straffer og er skuffet og lei oss, men samtidig stolte fordi vi viste alt vi trengte.

KLOPPS FØRSTE: Jürgen Klopp hadde ikke vunnet FA-cupen tidligere. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/NTB
KLOPPS FØRSTE: Jürgen Klopp hadde ikke vunnet FA-cupen tidligere. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/NTB Vis mer

Store sjanser

Liverpool startet kampen best, og en livlig Luis Diaz kunne og burde gitt de røde ledelsen, men Mendy stoppet vingen, som kom alene med keeperen etter en utsøkt yttersidepasning av Trent Alexander-Arnold.

En pasning som Monaco-spiller Cesc Fàbregas satte pris på:

Jürgen Klopps menn klarte aldri å utnytte initiativet, og Chelsea kom mer og mer inn i kampen før hvilen. Både Christian Pulisic og Marcos Alonso hadde store muligheter til å sette ballen i nettet - uten å lykkes.

Ekstraomganger

Like etter pause fortsatt Pulisic og Alonso å skape store sjanser, men enten sto Alisson i veien, eller så bommet de gulkledde på målet. Alonso sendte også ballen i tverrliggeren på et frispark fra skrått hold.

Liverpool var rystet.

Diaz og Diogo Jota prøvde seg med noen langskudd før timen spilt, men ingen hadde riktig adresse.

Det var smått utrolig at det ikke ble noen scoringer etter 90 pluss tillegg. Både Diaz og Andy Robertson traff stolpen. Sistnevnte etter et strålende angrep, der backen fikk ballen på bakerste stolpe og dunket ballen i metallet.

Dermed ble det nok en gang ekstraomganger, slik det ble i Ligacupfinalen. Det var to slitne mannskap som måtte spille en ekstra halvtime, og lagene skapte knapt noe som helst.

Så ble det avsluttet på dramatisk vis.

«FLOW KINGZ»: Erling Braut Haalands sangferdigheter blir tatt godt i mot av City-personlighet Braydon Bent. Video/reporter: Melina Pambou Sundfør / Rødt Kort. Vis mer

Salah ut med skade

Jürgen Klopp har ledet de røde til triumf i det meste av turneringer siden tyskeren kom til Liverpool, men manglet FA-cup-trofeet i premieskapet. Chelsea var i sin tredje strake finale i FA-cupen, og var ute etter revansj etter finaletap de to foregående sesongene. I stedet ble det rekord med tre finaletap på rad.

Klubbene møttes også sist Liverpool var i en FA-cupfinale, og London-klubben vant 2-1 tilbake i 2011/12-sesongen. Chelsea har vært i finalen i fem av de siste seks sesongene(!). Liverpool vant sist i 2005/06-sesongen (mot West Ham).

Liverpool-angriper Mohamed Salah måtte ut med skade etter en snau halvtime. Egypteren holdt seg til lysken, og det kan være dårlig nytt før Champions League-finalen mot Real Madrid 28. mai. Stopper Virgil van Dijk ble byttet ut før ekstraomgangene, og spørsmålet er om det byttet også skyldtes en skade.

- Jeg tror det er litt verre med Mo (Salah) enn Virgil, han er ok. Han kjente det litt. Jeg håper det blir bra. Vi har troppen som skal til, sier Klopp etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer