Liverpool vant mot Hicks og Gillett

- En lettelse, sier norsk supporterleder.

VENTER: Liverpool-supportere håper på å bli kvitt Hicks og Gillett, og viste det klart utenfor rettssalen i går. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
VENTER: Liverpool-supportere håper på å bli kvitt Hicks og Gillett, og viste det klart utenfor rettssalen i går. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

|||(Dagbladet): Liverpools framtidige eiere var temaet i rettsalen i London i går, over fem timer.

I dag kom dommen, tre kvarter etter at retten ble satt kl. 11, i sal 18 i High Court.

Og Liverpool og Royal Bank of Scotland gikk seirende ut, slik at New England Sports Venture (NESV) kan gjennomføre kjøpet av klubben. Nyhetsbyrået PA skriver følgende:

- Høyesterett utstedte i dag forføyninger som kan åpne veien for et raskt salg av Liverpool.

Salget kan gjennomføres Ifølge Sky Sports kan ikke dommen i dag ankes av dagens Liverpool-eiere Tom Hicks og George Gillett, det er nok en spiker i kista for amerikanern. Samtidig må de betale omkostningene både for Liverpool og Royal Bank of Scotland (RBS).

The Guardian skriver i sitt livereferat at neste steg for Hicks og Gillett i så fall vil være å anke til en annen domstol, som kan overstyre dommerens ankenekt.

Kjennelsen i dag går på at Tom Hicks og George Gillett ikke får lov til å endre på Liverpool-styret, slik de allerede har prøvd én gang. Dermed kan det sittende Liverpool-styret gå videre med salget til NESV, som planlagt.

Formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, er meget glad over at tiden ser ut til å renne ut for Hicks og Gillett.

- Dette var som forventet, men det er selvsagt en lettelse. Denne kjennelsen er et stykke på veien til et salg, og en anke ville bare vært krampetrekninger fra amerikanerne, sier Møller til Dagbladet.

Møller bryr seg ikke om at NESV ikke nødvendigvis har det høyeste budet på klubben.

- For Liverpool og supporterne er det ikke noe poeng at klubben selges for mer enn nødvendig. De ekstra pengene ville gått til Hicks og Gillett. Nå kan de nye eierne bruke dem til å styrke klubben og stallen, sier Møller.

Liverpool-styreformann Martin Broughton sier at dommen gjør at ting vil skje raskt framover, allerede i kl. 21 i kveld møtes styret.

- Vi har ha et fullt styremøte i kveld, straks styret er gjeninnsatt. Så skal vi gå videre med salgsprosessen, sier Broughton.

Hvem kunne selge klubben? Spørsmålene i retten i går var: Skal salget til amerikanske NESV godkjennes, eller kan Hicks og Gillett fortsette jakten på en annen eier? Hvem har retten til å selge Liverpool?

STO OPP MOT HICKS: Styreformann Martin Broughton ble hentet inn av Liverpools eiere for å selge klubben i april. Nå går han mot eiernes vilje, ved å selge til NESV. Foto: EPA/ANDY RAIN
STO OPP MOT HICKS: Styreformann Martin Broughton ble hentet inn av Liverpools eiere for å selge klubben i april. Nå går han mot eiernes vilje, ved å selge til NESV. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Beskyldningene haglet foran dommeren i britisk høyesterett i London.

Advokater for RBS og Liverpool gikk løs på Hicks og Gillett - som i går innrømte kontraktsbrudd da duoen prøvde å bytte ut deler av Liverpool-styret i forrige uke.

Samtidig fikk dommeren høre at budet fra Boston Red Sox-eier NESV ikke er i nærheten av klubbens ekte verdi, og at det er minst to andre selskap som er villig til å betale mer - samt dytte inn penger til spillere og nytt stadion.

Hicks og Gillett-leiren besred også at fredag er deadline for tilbakebetaling av gjelda til RBS, de mener en avtale ikke må inngås før 1. november.

Liverpool-supporterne stilte mannsterke utenfor rettssalen, og fryktet at klubben havner under administrasjon. Det ville trolig kostet ni poeng i Premier League.

Løfter fra andre kjøpere De to nye budene på klubben kom fra Singapore-businessmannen Peter Lim og det amerikanske selskapet Mill Financial - som allerede er inne på Gilletts andel.

Hicks og Gillett ligger an til et milliardtap dersom NESV får tilslaget på klubben med sitt bud på omlag tre milliarder kroner. NESV-budet vil slette mesteparten av gjelda på klubben, gjeld Hicks og Gillett har tatt opp.

Ved et salg etter dagens dom blir klubben blir klubbens renteutgifter skåret ned til beinet, og pengene kan for eksempel i stedet brukes på nye spillere og utvidet tribunekapasitet.

- Jeg er henrykt. Dette er en stor dag for klubben vår. Nå kan vi forhåpentligvis konsentrere oss om fotball de ti neste årene, sier Liverpool-direktør Chris Purslow i ettermiddag.

FERDIGE? George Gillett (t.v) og Tom Hicks har eid Liverpool siden 2007. Foto: AP/Dave Thompson
FERDIGE? George Gillett (t.v) og Tom Hicks har eid Liverpool siden 2007. Foto: AP/Dave Thompson Vis mer