Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool vant VM for klubblag

De rødkledde ble fratatt straffespark på overtid, men vant etter scoring av Roberto Firmino i ekstraomgangene.

MATCHVINNER: Roberto Firmino avgjorde kampen for Liverpool. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Roberto Firmino avgjorde kampen for Liverpool. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Scanpix Vis mer
  • Liverpool - Flamengo (0-0) 1-0 e.o.

Selv om klubb-VM har langt større anseelse utenfor Europas grenser, stilte Liverpool toppet i finalen mot Flamengo.

Kampen så likevel ut til å gå til ekstra omganger, men på overtid ble Liverpool tildelt straffe. Situasjonen ble derimot gjort om selv om det så ut til å være kontakt, til Liverpools store frustrasjon.

De rødkledde skulle derimot få juble til slutt, for ni minutter ut i første ekstra omgang scoret Roberto Firmino Liverpool kampens første og eneste scoring.

Dermed kan Jürgen Klopps menn krone seg som verdens beste klubblag for første gang i historien.

Intens åpning

Liverpool åpnet kampen i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter hadde Liverpool hatt tre saftige sjanser.

Den første var av det virkelig store slaget. Roberto Firmino kom alene med tidligere Valencia-keeper Diego Alves, men fra 7-8 meter maktet han ikke å styre skuddet innenfor tverrliggeren.

Alves var ikke det eneste kjente fjeset på Flamengo. Backene Filipe Luis og Rafinha har spilt hundrevis av kamper for henholdsvis Atlético Madrid og Bayern München.

Det var derimot Bruno Henrique som skapte de største problemene for Liverpool i første omgang, uten å virkelig teste landsmann Alisson i Liverpool-buret.

MÅLFEST: Liverpools nysignering Minamino scoret mot Liverpool på Anfield tidligere i år. Video: Viaplay. Vis mer

Straffespark omgjort

I andre omgang var det Flamengo som åpnet best. Nevnte Barbosa var frampå med tok skudd, men Alisson hadde full kontroll.

Midtveis i omgangen forsøkte han seg også med et lekkert brassespark, men brasilianeren fikk ikke nok kraft bak skuddet, som dermed ble keepermat for Alisson.

Det så ut til å gå mot ekstraomganger, men på overtid ble Sadio Mané spilt alene med keeper. Skuddet gikk utenfor, men Rafinha satte inn en takling på senegaleseren like etter. Dermed ble Liverpool tildelt straffe.

VAR skulle derimot se nærmere på bildene. De bedømte at kontakten ikke var nok til å dømme straffe eller frispark, noe som resulterte i dropp.

STRAFFE?: VAR mente at denne kontakten ikke var nok til å gi Liverpool straffe. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix
STRAFFE?: VAR mente at denne kontakten ikke var nok til å gi Liverpool straffe. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Flott Firmino-scoring

Liverpool-fansen skulle derimot ikke fortvile altfor lenge, for bare ni minutter ut i første ekstraomgang sørget Firmino for jubel blant de røde tilreisende i Qatar.

Brasilianeren fintet ut både forsvar og keeper, og kunne til slutt sette inn 1-0 i åpent mål.

Barbosa kom til nok en avslutning i den andre ekstraomgangen, men heller ikke denne gangen fikk den tidligere Inter-spissen hull på byllen.

Dermed holdt Firminos scoring - Liverpools første mål på 369 spilte minutter i klubb-VM-finaler - til at Liverpool for første gang i historien er verdensmestere i klubbfotball.