Liverpool vant

Liverpool slo Fulham 2-1 på Loftus Road, etter en dramatisk avslutning. Leicester slo Blackburn 2.0.Vi fulgte kampene direkte.

Emile Heskey førte gjestene fra Liverpool opp i ledelsen på Loftus Road i ettermiddag med en flott volley. Tidligere Fulham-spiller Steve Finnan la inn fra høyresida og Heskey avsluttet utagbart bak veterankeeper Mark Crossley.

Liverpool spilte en god første omgang, men sleit med å spille seg fram til sjanser. Fulham skapte heller ikke all verden, men fikk allikevel utliknet like før pause.

Moritz Volz tok tak fra venstre back-posisjon og driblet seg helt til dødlinja. Der tok Steed Malbranque over og fikk sendt ballen inn til Loius Saha, som enkelt kunne sette inn utliknignen fra kort hold.

Gode Fulham

Etter pause leverte lagene en morsom forestilling - med Liverpool som det førende laget. Men Fulham imponerte Liverpool-manager Gerard Houllier.

- Vi gjorde en god kamp mot et veldig godt lag. Jeg skjønner godt at Fulham tok med seg tre poeng fra Old Trafford med så mye talent i laget.

Selv om Liverpool og Smicer kom alene med keeper Crossley flere ganger i løpet av andre omgang, kom ikke avgjørelsen før Houllier tok av sine to landslagsspisser Owen og Heskey. Owen, som gjorde en svak kamp, sleit tydelig med sin vonde ankel etter skaden forrige uke.

- Jeg elsker å ta straffer

Houllier kastet innpå stortalentene Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec - et meget lykkelig valg. Sinama-Pongolle, populært kalt «Flo», gjorde et meget godt innhopp. Først rykket han fra Zat Knight i feltet og skaffet Liverpool og Danny Murphy en sjanse fra straffemerket.

- Jeg er veldig glad for at Owen allerede var byttet ut, så jeg kunne ta straffen. Jeg elsker å ta straffer, forklarte Danny Murphy etter kampen.

Og det kunne alle se, for Crossley lå allerede og sprellet i høyre hjørne da ballen trillet inn i målet til Fulham. Dermed sto det 2-1 og Liverpool kunne kontrollere kampen inn til seier.

Men godeste «Flo» ga seg ikke, og ett minutt på overtid chippet han ballen gjennom Fulham-forsvaret og satte fart. Da så Louis Boa Morte svart og presterte en så stygg takling at dommer Styles viste han rett ut.

Taklingen traff Sinama-Pongolle i knehøyde og kunne lett skadet den unge spilleren stygt.

- Uakseptabelt

- Maksimumsstraffen i Fulham er to ukelønninger i bot. Jeg sier ikke at Boa Morte får så streng straff, men det er helt klart at vi ikke aksepterer så stygge og unødvendige taklinger, sier Fulhams manager Chris Coleman.

Houllier var lenge redd for at sin redningsmann hadde brukket beinet, men «Flo» spratt opp igjen og fullførte kampen.

Med dagens seier har Liverpool vunnet tre kamper på rad. Leeds, Blackburn og i dag Fulham har blitt slått på én uke, noe som kan tyde på at formen er i anmarsj i Liverpool - noe de absolutt trenger, skal Arsenal, Chelsea og Manchester United tas igjen. Liverpool ligger nå 10 poeng bak serieleder Arsenal.

Riise vraket

John Arne Riise var ikke engang med i 16-mannstroppen til Liverpool, og den eneste kommentaren fra Liverpool var at han ikke var god nok for laget.

Manager Houllier var ikke fornøyd med lagets forsvarsinnsats mot Blackburn i ligacupn i midtuka, og lovet å ta en prat med de spillerne det gjaldt.

Mye tyder da for at Riise fikk en liten melding fra sin manager og måtte slite tribunen i dagens kamp.

Leicester vant i bunnoppgjør

I dagens andre kamp slo tabell-jumbo Leicester Blackburn hjemme på Walkers Stadium. Blackburn hadde flest sjanser i en kjedelig kamp preget av at to bunnlag var i ilden.

Andy Cole hadde flere muligheter til å score sitt 250. mål i karrieren, men bommet på flere store muligheter. I stedet klarte Leicester å avgjøre mot slutten av kampen på to dødballer. Tidligere Blackburn-spiller Marcus Bent og Steve Howey senket Blackburn, der manager Graeme Souness nå må produsere resultater snart, skal jobben reddes.

Danny Murphy avgjør kampen på straffe.